Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

De Kerktuin

Protestante gemeente Bathmen-Okkenbroek

BATHMEN-OKKENBROEK – Vraag je een kind om een huis te tekenen dan tekenen ze bijna allemaal een huisje met een puntdak en een tuintje er omheen ongeacht of ze zelf in een flat, een rijtjeshuis of in een dergelijk huis wonen.Blijkbaar is er een universeel gevoel wat er al jong inzit, dat aangeeft hoe een huis er uit moet zien. Zo heeft ook de kerk, het huis van God een tuin.

In tegenstelling tot de paradijstuinen echter behoeft de kerktuin wél regelmatig onderhoud.

Waar dit voorheen voornamelijk door de koster verzorgd werd, is er na het vertrek van de familie Ruiterkamp een ploeg van tuinlieden die in wisseldienst het tuinwerk verzorgd. Bij grote klussen zoals snoeiwerk en de grote bladruimactie werken we allemáál samen. En vragen we ook nog de hulp van extra vrijwilligers, onder het motto ‘Vele handen maken licht werk’.

U begrijpt het. Zaterdag 16 december 09.00 uur vangen we aan met de Grote Bladruimactie. En inderdaad, alle hulp is welkom. Vanuit de gemeenschap, voor de gemeenschap. Als je nog een paar uurtjes over hebt, van harte welkom. En natuurlijk, de koffie staat klaar.

 

De tuinmannen.