De kogel is door de kerk: Emté Mensink wordt Jumbo-Bathmen

Door Evert van de Weg.

BATHMEN – ‘’Het heeft wat langer geduurd bij ons, maar deze week zijn de definitieve contracten met Jumbo getekend’’, zegt Emté-ondernemer Johan Mensink. ‘’We hebben nog wat andere opties bekeken, maar de overgang naar Jumbo bleek verreweg de beste. Je wordt daarmee wel lid van het op één na grootste supermarktbedrijf in Nederland met een ijzersterke reputatie.’’ Eerder dit jaar deelde de Jumbo-groep al mede dat ze de 79 Emté-supermarkten van de Sligro Food Group hadden overgenomen. Daarmee komt er een eind aan de geschiedenis van Emté, die terug gaat tot eind van de jaren ’40 van de vorige eeuw. Op dit moment worden vier vroegere Emté-winkels per week in Nederland als Jumbo winkels heropend.Johan Mensink: ,,Zo’n ombouw betekent nogal wat. De indeling van onze supermarkt wordt wat veranderd, waardoor er bij voorbeeld nog meer nadruk op vers komt te liggen, maar we zeker de kruideniersproducten niet vergeten. Alles wordt in de huisstijl van Jumbo ingericht, er komen maar liefst 1500 nieuwe producten bij en ook het eigen merk Jumbo van de Jumbo-groep komt prominent op de schappen. Een belangrijke uitbreiding van onze service is bij voorbeeld ook dat klanten straks bij het winkelen en afrekenen van hand-scans gebruik kunnen maken.’’

De ombouw tot Jumbo-supermarkt is een groot project. Tientallen bouwvakkers en andere specialisten van de ombouwploeg toveren in goed twee weken de hele winkel om.

Johan Mensink: ,,Qua vierkante meters verandert er uiteindelijk vrijwel niets, maar de indeling verandert nogal, ook al omdat we helemaal ophouden met de slijterij. De verbouwing begint direct na de laatste dag dat we open zijn, namelijk 16 februari en op 6 maart gaan we dan helemaal in ons nieuwe jasje gestoken weer open. Maar tegen die tijd trekken we nog wel aan de bel bij onze klanten!’’

Het personeel is helemaal op de hoogte gebracht van de veranderingen. Overigens zijn er nauwelijks personele consequenties door de overgang naar Jumbo.

Johan Mensink: ,,We hebben er met z’n allen zin in deze stap te maken en ook wij als familie Mensink gaan er helemaal voor. Mijn broer en mijn twee schoonzoons werken hier al, maar mijn vrouw heeft zelfs ontslag genomen van de baan die ze jarenlang in het ziekenhuis had om zich nu met ons ten volle aan Jumbo-Bathmen te wijden!’’ (Foto: Kampert-Nauta.)