Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

De Kroon werd sfeervol en feestelijk opgepoetst


Bathmen Op een overvolle Brink met ruim 600 Bathmenaren en de nodige tafels, banken en barbecues, werd zaterdag het 210 jarig bestaan van de oudste Oranjevereniging van Nederland gevierd. Dit vieren bestond uit ‘het oppoetsen van de Kroon’, die op het middenterrein stond opgesteld. Nadat de voorzitter van de organiserende Oranjevereniging Christiaan van den Noort het feest had geopend was burgemeester König de eerste die aan het poetsen werd gezet. Hij deed voorbeeldig werk en velen volgenden zodat de Kroon weer gemakkelijk 10 jaar mee kan.

Want dat werd wel duidelijk, één keer in de tien jaar een poetsbeurt tijdens een eet- en drinkfestijn laten de Bathmenaren zich niet meer afnemen.
Het enthousiasme was groot en dat resulteerde uiteindelijk in een zeer gezellige sfeervolle avond. Hier waren vooral de Landstormers debet aan, maar ook de hofdames en vele andere schitterend in de sfeer van 1814 uitgedorste dorpsgenoten droegen hun steentje bij. Voeg hier nog eens de gezellige muziek van het orkest Edelweiss aan toe, waardoor vele spontane polonaises ontstonden, met een leidende rol voor de immer gezellige buurtvereniging van Oude Molen. Er was nog een onverwacht optreden van een look-a-like Koning Willem Alexander, waarin ondanks een schitterende schmink, velen een bekende dorpsgenoot uit Zuid-Loo meenden te herkennen. Aangekondigd door een Kozakken trompettist kwam de Willem Alexander in spé bijna letterlijk uit de lucht vallen en uit een dialoog tussen hem en Landstormer Jan Wagenvoort konden we opmaken dat hij volgend jaar weer komt, maar dan op Koningsdag 27 april. Als dank kreeg hij het Bathmense vuur van de Landstormers mee en hiermee verdween hij weer hoog in de lucht. En zo kwam een eind aan een sfeervol gezellig feest op de Bathmense Brink.