Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

De Nationale Voorleesdagen 2015

De Nationale Voorleesdagen

BATHME N – Op 21 januari zijn De Nationale Voorleesdagen 2015 van start gegaan waar basisscholen, bibliotheken peuterspeelzalen en kinderdagverblijven massaal aan meedoen. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar 2015: Boer Boris gaat naar zee, geschreven door Ted van Lieshout en geïllustreerd door Philip Hopman.

Het Prentenboek van het Jaar wordt jaarlijks in april gekozen. Een jury van bibliothecarissen kiest uit het complete aanbod van peuterboeken van het afgelopen jaar. Het belangrijkste criterium is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met de peuters en verwerking in hun spel na het voorlezen.

Voor de baby’s, dreumesen en de peuters en van Kinderopvang Bathmen een dagelijks ritueel. Om dit tijdens de Nationale Voorleesdagen een extra feestelijk tintje te geven, kregen de peuters van het Kindcentrum van boer Stegink een uitnodiging om voorgelezen te worden op zijn boerderij. Na de rondleiding werden de peuters in de stal tussen de goed verzorgde en speciaal voor deze gelegenheid geschoren koeien, door middel van de vertelplaten van het boek Boer Boris gaat naar zee, interactief voorgelezen door de boerin.