Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

De nieuwe dorpsvisie voor Bathmen is in de maak!

BATHMEN – Dit voorjaar wordt de nieuwe dorpsvisie voor Bathmen gemaakt. De dorpsvisie is een bundeling van deelvisies op verschillende thema’s die van belang zijn om Bathmen duurzaam vitaal en leefbaar te houden.  Op deze plek in de krant wordt u op de hoogte gehouden.

De opdracht voor maken van de dorpsvisie is verstrekt door de Belangenvereniging Bathmen (BVB) aan Stimuland. Stimuland is een organisatie die zich in Oost-Nederland richt op de economie en leefbaarheid in buurtschappen, dorpen en wijken.  Mirjam Arends is projectmanager. In de komende periode zal ze in contact treden met vertegenwoordigers van bestaande werkgroepen en verenigingen om informatie te verzamelen.

Het initiatief voor het maken van een nieuwe dorpsvisie komt van de werkgroep ‘Bathmen 2035’. Een nieuwe positieve dorpsvisie, gericht op het jong houden van Bathmen met als motto ‘wie de jeugd (nog) heeft, heeft toekomst’ is het ultieme einddoel van deze werkgroep, die bestaat uit een 15 tal – vooral jongere – Bathmenaren.

Vorig najaar is de werkgroep gestart met het creëren van het grote doek van 7 bij 3 meter met daarop afgebeeld de tegenstelling tussen een vergrijsd slaapdorp en een vitaal leefbaar dorp. Door het tonen van dit doek en het gesprek te gaan met de bewoners over de toekomst van Bathmen, is er bewustwording gecreëerd in Bathmen dat wij initiatief moeten nemen om Bathmen jong te houden.

De daarop volgende grote debatavond van 31 januari over de toekomst van Bathmen was een groot succes. Onder leiding van debatleidster Anja Wormeester werd er, aan de hand van diverse stellingen, flink gediscussieerd over de thema’s ‘wonen’ en ‘voorzieningen’’. De opkomst was overweldigend. De zaal zat met ongeveer 200 bezoekers zo goed als vol. Doordat de zaal een gemêleerd gezelschap vormde met mensen van alle leeftijden, kwamen er veel interessante zienswijzen en relevante meningen op tafel. Wethouder Liesbeth Grijsen, die aanwezig was namens de gemeente Deventer, sprak zelfs van een ‘cadeautje voor de gemeente’. Ook waren er diverse andere belangrijke partijen vertegenwoordigd die de avond samen met de massaal opgekomen Battummers tot een groot succes maakten.

Foto: Debatavond 31 januari.