Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

De snelste school van Deventer, eindelijk bekend!

BATHMEN – Voor het tweede jaar op rij de snelste school van Deventer: De Dorpsschool. Op zondagmorgen 30 december 2018 vond de 12e editie van de BrinktotBrinkloop plaats, waarbij 17 scholen en 153 kinderen tijdens de traditionele Kidsrun uitmaakten wie zich het komende jaar de snelste school van Deventer mag noemen.Het was een spannende strijd tijdens de 1km met slechts 21 seconden verschil op de nummer 2 pakt De Dorpsschool voor de tweede keer op rij de bokaal. De Dorpsschool mag zich dan ook een jaar lang ‘de Snelste school van Deventer’ noemen. In een tijd van 13.27min pakte De Dorpsschool de bokaal.

Op donderdagmiddag 31 januari gingen Linda Albers van de hoofdsponsor van de BrinktotBrinkloop Kidsrun Regiobank en Martje Godschalk van de organisatie BrinktotBrinkloop’ op pad om de bokaal uit te reiken aan De Dorpsschool. In de gymzaal van De Dorpsschool kwamen alle 43 lopers bij elkaar om de Bokaal in ontvangst te nemen. De Bokaal werd overhandigd aan de snelste vrouwelijke loper van de school, Alyke Flierman. Samen met Pim Wegstapel en Tijl Wegstapel, zorgde zij voor de snelle tijd van 13.27minuten voor de school. Ook zitten er op deze school twee durfals die zelfs aan de 5 km meegedaan hadden: Liz Wolters van de leeftijd meisjes 7 jaar en Sara Wolters van de leeftijd meisjes 11 jaar. Vanwege deze bijzondere prestatie mochten beide dames met de rest van de school de beker in ontvangst nemen.

De kinderen lopen niet voor niets mee, want met hun deelname droegen de leerlingen ook bij aan het goede doel. De helft van het inschrijfgeld gaat namelijk naar de Stichting Kinderen van Uganda. Door de jonge hardlopers werd een bedrag van € 229, – bij elkaar gelopen. De totale opbrengst van de Brink tot Brinkloop voor het goede doel bedraagt € 1352,00.

De kinderen mochten vrijdag de hele school rond om de grote bokaal te laten zien.

Denkt jullie school volgend jaar De Dorpsschool te kunnen stoppen van de derde overwinning? Zet het dan alvast in je agenda, want op zondag 29 december 2019, 13e editie van de BrinktotBrinkloop, is er een nieuwe kans om de titel ‘Snelste school van Deventer’ te pakken en een bokaal te winnen.