Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

De Soos voor jongeren knokt voor onderdak

Bathmen trekt zware wissel op haar jeugd

BATHMEN – De kelders van Braakhekke zijn nog het domein voor de Bathmense jeugd. Maar het kost de jongeren van de Soos erg veel moeite het geld op te brengen dat nodig is om de huur te betalen. Door bezuinigingen bij de gemeente moeten zij op jaarbasis 7000 euro aan huur opbrengen en dat is een zware klus. Ze ondernemen veel acties, maar door al die activiteiten komt het normale soosleven in het gedrang.

De afgelopen maanden is het bezoekersaantal aan de Soos afgenomen. Niet alle jongeren willen in hun vrije tijd continu bezig zijn met acties om de huur te kunnen betalen. Dit maakt het voor de overige soosgangers nog moeilijker. Maar met een bewonderenswaardige inzet blijven zij actief.

 

Veel gevarieerde geldinzamelingsacties

Er is onlangs een Reüniefeest gehouden met 30 bezoekers en een opbrengst van 150 euro. Op 7 juni wordt een bingomiddag gehouden en de jeugd gaat op pad in het dorp  om hiervoor prijzen te verzamelen. Tevens wil men in de zomer een groot feest organiseren. De jeugd doet al de eigen horeca inkoop voor de bar en de winst gaat in de huurpot. Op Koningsdag krijgt de Soos een stalletje aan de Schoolstraat en ze gaan daar DVD’s , boeken van de Oranjevereniging en DVD’s van Bathmen spant de Kroon verkopen. Een deel van de opbrengst gaat naar de huur. Maar ook lichamelijk werk wordt niet geschuwd. In samenwerking met Cambio wil men zwerfvuil gaan verzamelen en de opbrengst daarvan wil men eveneens besteden aan de huur.

 

Giften uit de bevolking zeer welkom

De Soos heeft een fooienpot in Braakhekke. Bezoekers kunnen hier met een gift de Bathmense jeugd steunen en vooral de vele bridge spelende Bathmenaren worden verzocht hier een kleine donatie in te doen. Ook ten tijde van het Openluchtspel hoopt men op vele kleine giften. De jeugd werkt hard aan een nieuwe poster en alle Bathmenaren worden nog eens opgeroepen om een kleine donatie over te maken op bankrekening: NL49 RABO 0314 8963 84 t.n.v. Stichting Cultuurhuus onder vermelding van: Contactteam Soos.