Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

De vereniging van de Plattelands Jongeren Bathmen viert feest

De vereniging van de Plattelands

BATHMEN – Wie kent deze mooie bloeiende vereniging niet van o.a. de jaarlijkse boeldag of wandelvierdaagse. Maar de reden van de feestvreugde is dat de afdeling toneel haar 30 jarig bestaan viert. Daarom is er een stuk gekozen dat al langer een wens was om te spelen. Waar veel personages en ook figuranten voor nodig zijn. Kortom een uitdaging. Het PJB toneel wordt gespeeld door jonge mensen tot 35 jaar. Zodoende hebben vele jongeren de afgelopen 30 jaar kennis gemaakt met toneel, door actief mee te spelen of anderszins bv. decor bouwen, pr groep, kleding en grime of de algehele organisatie.

Het jubileumstuk heeft als titel: Alo ha hé en is geïnspireerd op de wekelijkse tv serie The Love Boat uit de jaren ’80. Hiervoor is een volledig nieuw decor getimmerd en geschilderd door het technische team.

Er worst een cruise gemaakt, waarbij de kapitein, zijn vrouw en dochter en de rest van de bemanning veel te stellen krijgt met de diverse gasten die meevaren. En dat de liefde niet zal ontbreken moge duidelijk zijn.

Het stuk is geschreven door Jose Frehe en Rob van Vliet. Deze schrijvers staan bekend om het creëren van typetjes en veel vaart in hun schrijfstijl. Er zijn maar liefst 16 sprekende rollen en daarnaast een groep vakantie vierende Chinezen en een showballet ter vermaak van de gasten. Ook zullen de Bêkezangers hun medewerking verlenen.

De gehele groep is ter inspiratie en voor teamspirit een weekend in januari samen geweest. Op zaterdag is er gestart met taart en een ferme repetitie. Om ca. 17.00 uur ging het richting Markelo. Er was een logeeradres met ontbijt gevonden bij manege boerderij ’t Meenderink. Na een hapje eten is er ’s avonds een voorstelling bekeken van de PJGO Markelo. Een soortgelijke vereniging. Na afloop werden er contacten gelegd met de spelers van Markelo en afspraken gemaakt over hun tegenbezoek. Hoe leuk kan een plattelandsjongeren vereniging zijn. De groep vertrok als laatste bij de Haverkamp en er werd nog lang nagezeten in de kantine van ’t Meenderink onder het genot van een biertje/wijntje, calvados, chips , worst en kaas. Alles onder de noemer van lering en vermaak.

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart vinden de voorstellingen plaats bij zaal Braakhekke in Bathmen. Aanvang 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Kloas in ’t Hof en infopunt Braakhekke voor € 7,50.

Zaterdagmiddag is er een optreden voor de ouderen, aanvang 14.00 uur; deze voorstelling is gratis toegankelijk.

Het doel is een mooie jubileumvoorstelling te presenteren en dat de prestatie hiervan veel plezier verschaft voor publiek en medewerkers.