Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

December Cinebat filmnieuws

BATHMEN – December is de ideale maand om gezellig een avondje naar de film in Cultuurhuus Braakhekke te gaan. Zaterdag 16 december draait er ’s avonds de aangrijpende en waargebeurde film Lion, waarbij het vijfjarige Indiase knulletje Saroo hopeloos verdwaalt, 1.600 km van zijn ouderlijke huis. Voor de avondfilm draait eerst de hilarische familiefilm Meneer Pluizenbol, dus kinderen kom allemaal en neem je vrienden en vriendinnen mee!

 

Om 18.15uur: de familiefilm Meneer Pluizenbol (vanaf 6 jr.)

Door een bizar ongeluk komt een zakenman vast te zitten in het lichaam van een kat. Het komische verhaal volgt een overwerkte miljardair, die meer oog heeft voor het afwerken van het hoogste gebouw in Amerika dan tijd door te brengen met zijn vrouw en kinderen. Nadat hij zijn dochter een kat voor haar verjaardag koopt, raakt hij door een reeks gebeurtenissen in coma. Vervolgens zit hij gevangen in het lichaam van de kat, Mr. Fuzzy Pants genaamd. Hij krijgt een week de tijd om zijn relatie met zijn familie te verbeteren of zal voor altijd een kat blijven?

Om 20.30 uur: de avondfilm Lion

De geadopteerde Saroo Brierly probeert zijn Indiase bloedverwanten terug te vinden. Ontroerende dramafilm met prachtrollen van Dev Patel (bekend van Slumdog Millionaire) en Nicole Kidman. Stel je voor als klein kind verdwaald van huis te raken in India, een land met meer dan een miljard inwoners en zo’n vierhonderd gesproken talen. Het overkwam de destijds vijfjarige Saroo, nadat hij per ongeluk in een verkeerde trein stapte en na enkele dagen en duizenden kilometers aan de andere kant van het land terechtkwam. Via een weeshuis werd Saroo uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Jaren later, met behulp van de toen net nieuwe zoekmachine Google Earth en flarden uit zijn geheugen, probeerde hij zijn biologische familie te traceren. Een onwaarschijnlijke zoektocht naar een speld in een hooiberg, die op even integere als vakkundige wijze verfilmd werd door regisseur Garth Davis.

 

Nieuwsbrief ontvangen? Mail naar info@cinebat.nl

Tip: Op zoek naar een leuk kerstcadeau? Een filmcadeaubon van Cinebat.

Verdere info: zie www.cinebat.nl