Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

December Cinebat filmnieuws

BATHMEN – Op weg naar de Kerst verschijnen er steeds meer kerstbomen en lichtjes om ons heen. Ook bij Cinebat, in Cultuurhuus Braakhekke heerst een kerstsfeer… Zaterdag 19 december draait er voor de kinderen een modern Kerstsprookje en voor de volwassenen een feel-good film, dus komt allen naar ons filmhuis, laat u meeslepen met het verhaal en ontmoet in de pauze (on)bekenden in de foyer.’s Middags is er voor de kinderen de Nederlandse familiefilm Finn, over een jongen die graag viool wil spelen, terwijl zijn vader hem liever ziet voetballen. De negenjarige Finn woont met zijn vader in een boerderijtje in Drenthe en zijn moeder is overleden. Hij ontmoet een vioolspelende oude man (die zijn grootvader blijkt te zijn) en Finn is er zo van onder de indruk dat hij ook heel graag wil leren vioolspelen. Achter zijn vaders rug om neemt hij vioolles van de man, omdat hij bang is dat zijn vader erachter komt dat hij viool speelt in plaats van voetbalt. Als het bijna Kerst is, vraagt zijn juf om tijdens de Kerstmusical te spelen, dan kan hij eindelijk laten zien wat hij de afgelopen maanden heeft geleerd. Durft Finn om op de Kerstuitvoering te spelen? Ook voor zijn vader?

Voor de volwassenen is er ’s avonds het romantische drama ‘The best of me’ naar de roman van Nicholas Sparks, over twee ex-geliefden die elkaar na twintig jaar weer tegenkomen. Op de middelbare school waren Dawson en Amanda onafscheidelijk en smoorverliefd op elkaar. Wanneer de relatie abrupt eindigt, gaan ze ieder hun eigen weg en verbreken ze het contact. Na twintig jaar zien ze elkaar terug tijdens de begrafenis van een oude vriend en de vonk springt weer over. Het leven heeft hen niet geboden wat ze ervan gehoopt hadden en ze hebben elkaar nooit kunnen vergeten. Wanneer Dawson en Amanda weer veel tijd met elkaar doorbrengen, worden ze echter ook geconfronteerd met pijnlijke herinneringen en onthullingen. Zal de ware liefde uiteindelijk alles overwinnen?

Filmdatum: zaterdag 19 december met om 18.15 uur Finn en om 20.30 uur The best of me. Voor overige informatie zie ook onze site www.cinebat.nl

Nieuwsbrief: Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden van de programmering van Cinebat stuur dan een mail aan info@cinebat.nl. Ook wijziging van mailadres kunt u hier doorgeven.

Tip: Vier je verjaardagsfeestje eens een keer bij Cinebat en … voor de jarige is er een verrassing!