Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Definitief programma Koningsdag, 27 april 2016

BATHMEN – onderstaand het programma voor Koningsdag, 27 april 2016:

08.00 uur: Luiden van de klokken.

 

09.00 uur: Ophalen van ballonnen.

De kinderen uit Bathmen en Loo kunnen een oranje ballon ophalen bij de firma Dokter (Larenseweg 1-5).

 

09.30 uur: Aubade.

Ook dit jaar wordt de dag geopend met de traditionele aubade op de Brink. Hierbij zal een afgevaardigde namens de gemeente Deventer aanwezig zijn. Onder deskundige leiding zullen liedjes worden gezongen in samenwerking met muziekvereniging Orpheus.

Tijdens de aubade mogen de kinderen de ballonnen oplaten. Is jouw ballon het verst gekomen, dan krijg je een prijs die wordt aangeboden door Kindcentrum Kinderopvang Bathmen. Heb je jouw kaartje terug gekregen dan kun je deze inleveren op school, bij Kindcentrum Kinderopvang Bathmen of bij Jo in ’t Hof (zie adres onderaan).

 

Programma voor de leerlingen van de basisscholen de Dorpsschool, de Rythmeen en de Looschool

Groep 1 en 2

Voor de kinderen van groep 1 en 2 is er een kindervoorstelling in Cultuurhuus Braakhekke. De kinderen kunnen dan kijken naar de voorstelling “Alle eendjes…”. De voorstelling begint direct na afloop van de aubade. Ouders/verzorgers zijn ook van harte uitgenodigd. De voorstelling duurt 35 à 45 minuten.

 

Groep 3 en 4

Voor de kinderen van groep 3 en 4 begint de disco (in de kelder bij Boode in Bathmen) direct na afloop van de aubade. Ouders/verzorgers worden verzocht om de kinderen te brengen en voor aanvang van de disco de zaal te verlaten. De kinderen kunnen tussen 10.30 uur en 10.45 uur weer door hun ouders/verzorgers opgehaald worden.

 

Groep 5, 6, 7 en 8

Voor de kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 wordt er een vrijmarkt georganiseerd op het plein van de bibliotheek en de Dorpsschool. Je mag hier je kleedje neerleggen met spullen om te verkopen. Natuurlijk mag je ook iets anders bedenken, denk bijvoorbeeld aan zelfgebakken taartjes, straattheater of muziek maken. Het wordt op prijs gesteld, dat de spullen pas na afloop van de aubade gebracht worden en alles rond twaalf uur weer is opgeruimd. Bij slecht weer kan de vrijmarkt helaas niet doorgaan. Deze vrijmarkt is alleen bestemd voor kinderen van groep 5, 6, 7 en 8.

 

Ook dit jaar worden alle kinderen getrakteerd op een ijsje. Dit ijsje wordt mede aangeboden door Kindcentrum Kinderopvang Bathmen. Voor de ijsjes worden op de dag zelf ijsmuntjes uitgedeeld. Deze muntjes kunnen alléén op Koningsdag ingeleverd worden.

Kinderen uit de schoolkring Bathmen die buiten Bathmen op school zitten, kunnen voor het morgenprogramma worden opgegeven via info@oranjecommissiebathmen.nl.

 

10.00 uur: Klootschieten.

Het klootschieten wordt georganiseerd door Stichting S.K.W. Bathmen.

 

13.00 uur: Vogelschieten.

Het vogelschieten zal plaats vinden op het grasveld De Nieje Bleke (kruising Gorsselseweg / Wolterinkhofstraat). Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro. Opgave hiervoor is mogelijk bij de commissieleden (zie gegevens onderaan). Zolang er plekken vrij zijn kan inschrijving plaatsvinden op de dag zelf.

 

13.00 uur: Middagprogramma op de Brink.

Traditiegetrouw zal voor de jongste kinderen een draaimolen de gehele middag aanwezig zijn. Voor de groepen 1 t/m 4 zal er voor het eerst een Versierde Fietsen Optocht georganiseerd worden.

’s Middags zullen er enkele activiteiten worden georganiseerd. Het programma voor die middag zal naar verwachting als volgt zijn:

13.00 uur: start programma Scoutinggroep James Lovell.

13.00 uur: levend tafelvoetbal.

13.00 uur: rodeostier.

 

Opgeven kan bij de commissieleden (zie gegevens onderaan). Voor alle activiteiten geldt “Wie het eerst komt, wie het eerst maalt” en “Vol is vol”. Aan de deelname van bovenstaande activiteiten zijn geen kosten verbonden.

Tijdens het middagprogramma zullen alle prijswinnaars (waaronder die van het klootschieten) bekend worden gemaakt. Het middagprogramma loopt door tot ongeveer 18.00 uur.

Naast het bovenstaande programma zal er ook door de Bathmense horeca weer een leuk muziekprogramma worden georganiseerd, waardoor er ook ná 18.00 uur nog voldoende te beleven is in Bathmen.

De Stichting Oranjecommissie Bathmen behoudt zich het recht voor het programma te wijzigen. Deelname aan de verschillende activiteiten geschiedt geheel op eigen risico.

 

Opgave voor de verschillende activiteiten kan via info@oranjecommissiebathmen.nl of bij de volgende personen:

 

Ochtendprogramma

– Jo in ’t Hof, Koningin Wilhelminalaan 4, T 0570-542283.

 

Klootschieten

– Henk Oplaat, T 0570-541655 (na 15.00 uur.)

 

Vogelschieten en middagprogramma

– Hans Jutten, T 0570-541556.

– Johan Nahuis, T 0570-544774.

– Henk Bosman, T 0570-543845.

 

Zonder uw hulp kunnen de Oranjecommissie géén Koningsdag organiseren.

Voor het voortbestaan van de Stichting Oranjecommissie Bathmen is men op zoek naar vrijwilligers en donateurs. U kunt zich hiervoor aanmelden per e-mail via info@oranjecommissiebathmen.nl of bij Marleen Otten, T 0570- 546447.

De Oranjecommissie wenst iedereen alvast veel voorpret en een fijne Koningsdag met hopelijk stralend weer.