Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dementheek in Bathmen

Foto: Ilse Schrijver namens Rabobank Salland.

BATHMEN – Dinsdag 18 februari 2020 heeft de werkgroep Bathmen Dementie Vriendelijk van de Rabobank Salland Coöperatiefonds een cheque van € 3.000,00 ontvangen voor de inrichting van een Dementheek in Bathmen. In totaal ontvingen 27 verschillende stichtingen en organisaties gezamenlijk een bedrag van € 62.000,00.Een Dementheek heeft als doel mensen te ondersteunen en te helpen die in het dagelijks leven te maken hebben met geheugenproblemen en of (beginnende)dementie. Een Dementheek kan ondersteuning bieden om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen.

In de Dementheek kunnen mensen met geheugenproblemen terecht voor advies, een kop koffie en een luisterend oor. Ook kan men gebruik maken van uitleenmogelijkheden als boeken over dementie, spellen en films en ondersteuning krijgen bij bijvoorbeeld het maken van een levensboek/levenskoffer.

Het is belangrijk dat deze mensen en hun familie, mantelzorgers en professionals worden bijgestaan met het juiste advies en hulpmiddelen.

Een Dementheek in Bathmen is een noodzakelijke aanvulling op de huidige dementiezorg en een dementievriendelijke samenleving. Met ook de sponsoring van de Boks Scholten stichting kan de Dementheek in Bathmen dit jaar gerealiseerd worden.