Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Deventer Op Stelten: voorstellingen in Bathmen en Colmschate


Bathmen/Colmschate – Tijdens de 27e editie van internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ is de stad wederom één groot theater met in totaal ruim 175 nationale en internationale topvoorstellingen op 16 locaties in en rondom de historische binnenstad van Deventer. Van vrijdagavond 12 t/m zondagmiddag 14 juli zijn op monumentale pleinen, in parken en straten, kerken en kleinere locaties grote en kleine buitentheatervoorstellingen te zien uit binnen- en buitenland. Voor meer informatie: www.deventeropstelten.nl

Vorige edities was Deventer Op Stelten ook aanwezig buiten het centrum. Met de toevoeging Theater in de wijk aan het concept van Deventer Op Stelten beoogt de organisatie het festival aan een nog breder publiek te tonen. Naast dat mensen naar het theater kunnen, brengt de organisatie het theater ook naar de mensen toe; dit jaar op de Brink in Bathmen en de Ulebelt in de Vijfhoek met de fantastische familievoorstelling Coup Coup Bye Bye van Rake Klappen.

Over Coup Coup, Bye Bye
Coup Coup, Bye Bye is een micro-revolutie waar Fidel Castro, Garibaldi en Marx nog een puntje aan kunnen zuigen. Gedurende de voorstelling worden de allerjongsten omgedoopt tot ware revolutionairen die op dappere wijze de strijd aangaan met de dictatoriale dandy: Markies van Rochefort. Tijdens een humoristisch fysiek spektakel voelt Rake Klappen het construct macht aan de tand en wordt de kijker uitgedaagd om het gezag te bevragen en waar nodig van de troon te stoten. Met hilarische personages en poëtische beelden schept Rake Klappen een realiteit waarin alles mogelijk is; met bloedstollende deelname mag het jongste publiek deze wereld binnentreden en haar lot bepalen.
Tijdens een humoristisch fysiek spektakel onderzoekt Rake Klappen het construct macht en wordt de kijker uitgedaagd om het gezag te bevragen en waar nodig van de troon te stoten.
“We leven in een tijd waarin er veel verandert. Denk aan klimaat, globalisering en politiek. Het leek ons mooi om met kinderen het gesprek aan te gaan over macht; wie heeft de macht en waarom eigenlijk?”, vertelt Daan Bosch van Rake Klappen. Waarom is het zo leuk om voor kinderen te spelen? “Kinderen zijn open en kritisch tegelijk. Als de voorstelling hen niet boeit gaan ze iets anders doen.
Als ze het leuk vinden komen ze gerust drie keer dezelfde voorstelling kijken.”
Coup Coup, Bye Bye heeft meerdere lagen en is daardoor zeker ook interessant voor volwassenen. “Kinderen spelen een belangrijke rol, maar bepaalde grappen en teksten gaan over de hoofden van dekinderen heen en zijn bedoeld voor volwassenen. Wij vinden het een toffe uitdaging om een voorstelling te maken waar we zelf ook graag naar toe zouden gaan en die voor meerdere leeftijdsgroepen interessant is!”.
50% democratisch experiment, 50% spelshow. 100% chaos en plezier.

Programma Bathmen
Zaterdag 13 juli:
Brink Bathmen
11.00 – 11.30
14.00 – 14.30

Programma Colmschate
Zondag 14 juli:
Ulebelt, De Vijfhoek
11.00 – 11.30
14.00 – 14.30

FOTO: SJOERD DERINE.