Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dierendagzondag

Protestantse Gemeente Bathmen

BATHMEN – Vorige week vroeg Paus Franciscus tijdens zijn speech in de Algemene Vergadering van de VN aandacht voor de natuur. Volgens de Paus bestaat er een ‘recht van de natuur’ waar de mens geen inbreuk op mag maken. En dat betekent volgens hem dat je geen schade toe mag brengen aan de schepping – integendeel!Dierendag valt niet toevallig samen op de gedenkdag van de heilige Franciscus van Assisi. Deze Franciscus naar wie de Paus zich heeft vernoemd bekommerde zich niet alleen om het lot van leprozen, zwervers en armen – maar ook dat van planten en dieren!

Tijdens de speciale kinderkerkdienst komende zondag staan niet alleen de kinderen in het zonnetje maar willen we vooral ook oog hebben voor de natuur, in het bijzonder voor de (huis)dieren! Wat vindt God eigenlijk van de dieren? Kunnen mensen met dieren doen wat mensen maar willen? Of ligt dat toch een tikkie anders? En hoe dan?

Het belooft een viering te worden met vrolijke liedjes, praatjes tussen groot en klein én spelletjes! Om 10.00 uur zullen we in de Battumse Dorpskerk aan het Kerkplein met elkaar beginnen. Alle mensen zijn van harte wel:kom!