Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dijkhuis en ’t Koetje ontvangen cheque van Rabobank

Dijkhuis en ’t Koetje

BATHMEN – Woon- en zorgcentrum ’t Dijkhuis en Kinderopvang ’t Koetje hebben al jaren een goede onderlinge verstandhouding. Maandelijks gaan de kinderen van ’t Koetje bij de ‘oma’s en opa’s’ van het Dijkhuis op de koffie. Met het aantreden van de nieuwe directrice, Jackie van Beek, hebben Mireille Rietman van ’t Koetje en Jackie van Beek, samen gekeken hoe ze deze samenwerking konden gaan verdiepen.

Onder de naam ‘Ontmoeten in en om Bathmen’ hebben zij een projectplan geschreven. De bedoeling is elkaar vaker te ontmoeten, maar ook samen iets te gaan ondernemen. Dit kan van samen muziek maken tot heerlijk samen in de tuin ‘aan het werk’ gaan. Beide partijen hadden een aantal wensen om aan te schaffen. Samen hebben zij een plan ingediend bij het Coöperatiefonds van Rabobank Salland. Erg verheugd zijn zij met het feit dat hun aanvraag is gehonoreerd en ze verblijd zijn met een cheque van € 5.575,- voor hun project. Daarnaast zal de Stichting Vrienden van ‘t Dijkhuis een financiële bijdrage doen en zal ’t Koetje ook zelf een bijdrage doneren voor dit plan.

De bedoeling van dit projectplan is om de verbinding tussen ouderen, kinderen en dieren te versterken. Er zal een wekelijks contactmoment gaan plaatsvinden tussen de kinderen van ’t Koetje en de bewoners van het Dijkhuis, zowel op het Dijkhuis, als ook bij ‘t Koetje.

Door het toekennen van het project kan het Dijkhuis de wens in vervulling laten gaan om een tovertafel aan te schaffen. Een tovertafel is vergelijkbaar met een digibord op school. Het is een interactief spel dat werkt door middel van lichtprojecties op tafel. Het verbindt mensen en stimuleert beweging op speelse wijze.