Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dirk-Wim in ’t Hof gaat terug naar de wortels van zijn voorouders in Bathmen

 

dirk-wim-in-t-hof

Door Evert van de Weg.

BATHMEN – “Het is een soort van weer thuis komen in Bathmen, waar mijn wortels en die van mijn grote familie liggen”, zegt Dirk-Wim in ’t Hof. Hij komt 8 oktober met zijn theatershow ‘Krassen in de lak’ naar het Cultuurhuus in Bathmen.

De naam In ’t Hof komt al sinds 1600 prominent voor in Bathmen en vaak hadden leden van dit geslacht vooraanstaande posities, zoals wethouder. Er woont nu nog zeker een twintigtal familieleden met die naam in Bathmen. Als onderwijzer trok zijn in Bathmen geboren vader Herman, met zijn ook in Bathmen geboren moeder, de wijde wereld in en zo werd Dirk-Wim zelf in Duitsland geboren om na enkele jaren met zijn ouders naar Nederland terug te keren. Een ander deel van de familie In ’t Hof zwierf uit naar Canada en regelmatig komen er familieleden uit Canada over of gaan er Bathmense In ’t Hofs de grote plas over. Dirk-Wim heeft nog vele warme herinneringen aan de keren dat hij in Bathmen verbleef.

Dirk-Wim: “Als kleine jongen mocht ik mee op de melkwagen vanaf de boerderij van mijn opa in Zuidloo om melkbussen weg te brengen naar de kaasfabriek. Op die boerderij in Zuidloo, die nog altijd bestaat, ontstond de familie eeuwen geleden. Mijn andere opa, meneer De Haan, was directeur van de kaasfabriek.”

Dirk-Wim ontwikkelde zich in een andere richting, ging studeren in Deventer en later op de Nijmeegse universiteit. Al tijdens zijn studie begon hij muziek te maken en met zijn band Het Kaf trad hij gaandeweg meer op en brachten ze verschillende cd’s uit.

Dirk-Wim: “Omdat de familie In ’t Hof een hechte familieband heeft kwam ik nog wel eens naar Bathmen voor verjaardagen en zo. Via Facebook onderhoud je tegenwoordig ook wel contact maar om nu in Bathmen, waar het allemaal begon, in het Cultuurhuus op te treden is toch wel apart.” Na bescheiden successen als popband kreeg zijn band Het Kaf de kans als Kleintje Kaf een liedje te maken voor de Kinderboekenweek en dat was het begin van vele succesvolle optredens voor kinderen. Er kwamen luisterboekjes, een optreden tijdens de Boekenweek en daarna nog veel meer optredens voor kinderen en hun ouders. Naast zijn werk voor Kleintje Kaf is Dirk-Wim ook een solocarrière begonnen. Dirk-Wim: “Ik ben een liedjesschrijver, zanger en verhalenverteller. Ik maak Nederlandstalige liedjes met teksten die er toe doen. In mijn show Krassen in de Lak breng ik een muzikale ode aan het leven, waarin verhalen en liedjes over liefde, verlangen en de dood voorbij komen.”

Over zijn optreden in Bathmen zegt Dirk-Wim zelf nog: “De nieuwe voorstelling is het resultaat van een muzikale zoektocht naar mezelf en naar de mensen die mij hebben geïnspireerd en gevormd zoals vrienden en familie. Mijn achter- en tevens artiestennaam In ’t Hof vindt zijn herkomst in Bathmen. De première van de voorstelling is daarom heel toepasselijk in het dorpstheater van Bathmen op 8 oktober.” Dirk-Wim is zeker van plan zijn optreden in Bathmen toe te snijden op Bathmen.

Dirk-Wim: “Optreden in Bathmen is natuurlijk dubbel zo leuk. Ik zal gebruik maken van allerlei anekdotes en ik kan ook wel verklappen dat ik speciale gasten met me meebreng. Ook daardoor zal het een muzikaal heel gevarieerd optreden worden!”

Voor details zie: www.cultuurhuusbraakhekke.nl