Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Doe eens gek en maak een skiw!

BATHMEN – Op Hemelvaartsdag donderdag 30 mei verzorgt de Stichting Bathmen Promotie in samenwerking met Boerendansgroep ‘Battumse Venne’ de jaarlijkse fietstocht in en rond Bathmen. Het is de elfde keer dat de fietstocht wordt gehouden, daarom krijgt de fietstocht als thema: ‘Doe eens gek!’Het is eveneens de elfde keer dat er rond de fietstocht gebruik wordt gemaakt van skiws. Een skiw is een dialectwoord voor vogelverschrikker. Meer uitleg over de skiws wordt elders in deze krant gegeven door Alie van de Pothaar.

De fietstocht is ongeveer 20 km lang en de mooie route loopt door en rond Bathmen. Onderweg is er theater en zijn er allerlei activiteiten. Meer informatie over de fietstocht wordt in de komende maanden gedeeld via de website www.Bathmen.nl, Facebook en de Bathmense Krant. Aan het eind van de fietstocht is er weer muziek, lekker eten en drinken op het plein voor Cultuurhuus Braakhekke.

De organisatie roept alle Bathmenaren op om skiws te maken en om hier de straat mee te versieren. Maak er een buurtfeest van en maak samen skiws. Een onafhankelijke commissie zal de skiws beoordelen en de mooiste straat kiezen. Dus doe mee en doe eens gek en maak een skiw!