Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Niet het doel is de weg, maar de weg er naartoe

BATHMEN – Een verhaal uit de praktijk: Het is donderdagochtend. In de wachtruimte zitten haar moeder en babyzusje. In de praktijk staat zij: een meisje van 6 jaar, bruin haar met twee staartjes met de handen in haar zij. Ze kijkt me uitdagend aan en zegt: ‘Hoi, ik hoef niet meer bij jou te komen….’ ‘Oh’ antwoord ik lachend en zeg: ‘Is dat zo, dan mag jij me vertellen hoe dat kan?’ Ze richt haar hoofd op en zegt in volste overtuiging: ‘Ik heb mijn blijheid terug’. En dan is het stil, heel stil.Ik kijk haar aan, voel tranen achter mijn ogen en zeg: ‘Dat is het mooiste nieuws van deze dag, dan hoef je inderdaad niet meer terug te komen. Laten we eens kijken hoe het kan dat jouw blijheid er opeens is. Mama zal ook heel blij zijn met dit nieuws….’ Er wordt instemmend geknikt en samen volgt ons gesprek over blijheid en de afgelopen consulten, de weg er naartoe en de verandering binnen het gezin. Het probleem lag niet bij haar al voelde het voor haar wel zo. Ik weet nog hoe ze binnenkwam, zwijgend, angstig met grote vragende ogen en de belofte die ik haar deed. Ik ga jou helpen. Heel langzaam opende ze zich. Wat is ze gegroeid in vertrouwen dit lieve gevoelige kind, ze oogt en praat krachtig en het allerbelangrijkste ze speelt weer met lachende ogen…..

“Het hervinden van innerlijke kracht, vertrouwen en daardoor jezelf is de essentie van mijn werk. Mijn naam is Mariet Burghout, gespreks- en energetisch therapeute te Bathmen. Het gaat om de kwaliteit van leven en die is voor ieder mens anders, want iedereen verschilt en dat maakt mijn werk boeiend. Menigeen heeft pijn, dat kan zich fysiek uiten, de onderliggende laag is vaak emotie is mijn ervaring. Ik luister, reik aan en de cliënt doet het werk zelf mits hij of zij toe is aan verandering van levensstijl of meer persoonlijke vrijheid wenst. Wanneer je als mens inzicht krijgt in complexe of lastige leefsituaties, wanneer je gevoelsmatig nog rondloopt in de pijn uit het verleden, dan ga je ervaren hoe het ook anders kan, ook binnen die situaties. Verandering ligt bij jezelf, niet bij de mensen in je naaste omgeving. Als jij verandert, verandert je omgeving mee.”

 

Hoe werkt dat?

“Ik werk lichaams- en persoonsgericht, één op één, op fysiek, mentaal, emotioneel en ontwikkelingsniveau. Door deze holistische werkwijze kijk ik samen met jou naar het geheel en niet naar een deel van een probleem. Ieder mens heeft een verleden en (overlevings)patronen, in het energetische werk wordt o.a. het onderbewuste deel en het onbewust reageren in deze situaties onderzocht. Simpel gezegd: stel je hebt het idee: ik doe iets, maar het voelt heel anders van binnen. Tegenstrijdig, maar je kunt niet bij dat gevoel. Die tegenstelling, wat vaak een gevoel is, maak ik bewust door er samen naar op zoek te gaan. Dit is het ‘vage’ deel van energetische therapie, wanneer dit verduidelijkt wordt is er inzicht. Inzicht in jezelf en jouw reacties. Karakters van mensen verander je niet, evenmin als de persoonlijkheid, als er een wil tot veranderen is, is er een weg daar naartoe en die bewandelen we samen in alle rust. Onderweg vergeten we het landschap om ons heen niet en onderzoeken denken en gevoel. Niet het doel is de weg, maar de weg er naartoe. Hoe is jouw leven?”

Voor meer info: www.marietburghout.nl of tel. 06-27136069 (consulten worden in principe (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering.)