Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Doet u mee en komt u ook naar de informatiebijeenkomst: ‘Hoe om te gaan met Dementie’

BATHMEN – Waarom? Het aantal mensen met dementie neemt de komende jaren toe, zo ook in Bathmen. Daardoor krijgen we er allemaal vroeg of laat mee te maken. In onze familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel of op het werk.

Wethouder Frits Rorink, Gemeente Deventer: “Dementie is volksziekte nummer 1. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor. Op televisie, bij de huisarts en andere hulpverleners. Onderzoek naar de oorzaak en het remmen van de ziekte komt steeds verder. Ook u, als inwoner van Bathmen, kunt uw steentje bijdragen door u aan te sluiten bij een van de initiatieven in Bathmen. Want: dementie trekt zich niks aan van rijk of arm, hoog opgeleid of niet, man of vrouw. Het kan iedereen overkomen, ook in je eigen gezin. Samen kunnen we ervoor zorgen dat mensen met dementie toch kwaliteit van leven houden. En zich minder verward of alleen voelen. Zet u ook de schouders eronder?”

De bijeenkomsten zijn gratis en voor iedereen en worden gehouden in Cultuurhuus Braakhekke Bathmen:

– Dinsdag 11 februari 19.30 – 21.30 uur (inloop 19.00 uur).

– Vrijdag 14 februari 14.00 – 16.00 uur (inloop 13.30).

Hebt u interesse? Aarzel niet en geef u snel op bij het Cultuurhuus of via e-mailadres bathmendementievriendelijk@bathmen.nl

Tijdens deze informatiebijeenkomsten leert u hoe u mensen met dementie kunt helpen bij alledaagse dingen en hoe u goed kunt omgaan met mensen met dementie. Doe daarom mee!

Als je dementievriendelijk bent, maak je dementie bespreekbaar, kun je iemand met dementie herkennen, weet je hoe je iemand met dementie kunt helpen en heb je oog voor wat mensen met dementie nog wel kunnen!

Wist u dat er in Nederland 270.000 mensen zijn met de ziekte dementie en dat er elk jaar 13.000 mensen bijkomen? En dat van alle mensen met dementie er 12.000 jonger zijn dan 65 jaar?