Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Donderdag 5 mei:

Lentefeest in Bathmen

BATHMEN – Hemelvaartsdag valt dit jaar op donderdag 5 mei samen met Bevrijdingsdag. Bathmen viert dit met een groots Lentefeest, dat start met de jaarlijkse fietstocht. ’s Middags is er in het centrum een grote Lentemarkt. Aan het einde van de middag worden de barbecues aangestoken en kan een ieder genieten van het eetfestijn rondom het kerkplein.

Lentemarkt “Loop van het Leven”

Vanaf 12.00 uur bent u van harte welkom. Kom ruiken, proeven en beleven op de Lentemarkt. Sleutelwoorden zijn: liefde, zintuigen, duurzaamheid en cultuur. U kunt hier niet alleen kopen, maar ook weggeven, krijgen of delen.

Op de markt van de zintuigen voelt, proeft, ziet en ruikt u de lente als nooit tevoren. Kinderen kunnen naar hartenlust jonge dieren aaien en kunnen zelf een lekkere parfum of schuimende shampoo maken. Er is boerenmagie met geurige geneeskrachtige kruiden, bloemen en planten. Plaatselijke ondernemers laten u kennismaken met de laatst nieuwtjes op gebied van mode en “mooi zijn”.

De markt van de duurzaamheid is groen gekleurd. Hier ontmoet u mensen die alles weten van eerlijke handel oftewel fair trade. Het Repair Café repareert uw oude apparaten en bij de kerk is vanuit prachtige oldtimers een kofferbakverkoop dan wel ruil van duurzame spullen waaronder boeken. Zelfs oud gereedschap is nog nuttig elders op de wereld! Verder kunt u kennismaken met Co-stroom, een nieuw initiatief van de Bathmense boeren voor duurzame energie.

Blauw is de markt van cultuur. Wat is er leuker dan andere culturen opsnuiven? U ondergaat een culturele zinnenprikkeling met muziek en dans en ontdekt “heilige huisjes”, gemaakt door kinderen die daarmee hun visie op de lente geven. De eeuwenoude kerk een prominente plaats in de cultuur van Bathmen. In de kerk zijn prachtige muurschilderingen die heel wat vertellen over vroeger. Beklim de toren, kijk en luister naar het carillon en werp een blik op de gewelven.

 

Heel Bathmen Bakt

Voor deze wedstrijd worden de hobby bakkers uitgedaagd om hun lekkerste cake of appeltaart te bakken. Deze baksels kunnen donderdagochtend 5 mei tussen 9.30 en 10.30 op een schaal samen met het wedstrijdformulier ingeleverd worden in de kerk. Kijk voor het opgaveformulier op de website.

Om 13.00 uur vindt de beoordeling plaats door gerenommeerde juryleden. Na deze keuring zullen alle cakes en appeltaarten worden verkocht en kunt u zelf proeven wie de betere bakkers zijn. ‘s Avonds wordt “De beste bakker van Bathmen” geëerd.

 

Bertha, de ranja-koe

Kleine bezoekers kunnen met een uitgeknipte of geprinte bon gratis ranja tappen bij Bertha, de ranja-koe. Bonnen hiervoor worden te zijner tijd gepubliceerd op onder andere de website.

 

Eetfestijn rondom het kerkplein

Tot slot. ‘Wat de boer niet kent …’ wordt natuurlijk gevolgd door ‘dat eet hij niet.’ Het mooie van het Lentefeest is dat men juist wèl met elkaar gaat eten. En met elkaar is echt met elkaar: vanaf 17.00 uur, met het hele dorp rondom de kerk en op de Brink. En wees gerust, bekende gerechten. Kom en eet mee. Want het belangrijkste ingrediënt van een goede maaltijd is ontmoeting.

Kijk voor opgave en aanvullende informatie over alle activiteiten op de website: www.LentefeestBathmen.nl