Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dorpsagendanieuws:

Bathmen twee dementie-

vriendelijke bedrijven rijker

BATHMEN – Wat doet u als ondernemer wanneer iemand de winkel uitloopt en vergeet te betalen? Vat u ’m ook stevig in de kraag als u weet dat het gaat om iemand met dementie? Ondernemers Jan Linker van Uw slagerij Linker en José van de Wal van Trendy Kidsstore weten inmiddels hoe ze iemand met dementie kunnen herkennen. Want mede door de training ‘Goed omgaan met dementie’ zijn deze bedrijven vanaf 21 juni officieel dementie vriendelijker.Dementie komt steeds meer voor

De Werkgroep Bathmen dementievriendelijk zet zich in om mensen bewust te maken van de impact van dementie op de samenleving. “Nederland vergrijst en Bathmen is zelfs een van de meest vergrijsde dorpen in Overijssel. Dementie komt daardoor dus steeds meer voor. Tel daarbij op dat de overheid zich terugtrekt en mensen langer thuis moeten blijven wonen. De kans dat je als ondernemer wordt geconfronteerd met iemand met dementie wordt dus ook steeds groter.”

 

Training voor begrip en hulp

Verschillende ondernemers onder wie Jan Linker en José van de Wal hebben de training ‘Goed omgaan met dementie’ van de werkgroep in april gevolgd. Alle medewerkers namen deel. Ondernemingen die de training hebben gevolgd, herkent u aan de raamsticker en het certificaat van het bedrijf.

 

Meedoen in de maatschappij

De werkgroep doet nog meer. Zo zijn er flyers met omgangstips en gastlessen voor kinderen in groep 7. Henny Miedema Flierman: “We vinden het belangrijk dat in alle lagen van de samenleving dementie herkend wordt, zodat mensen met dementie nog lang in staat zijn om de regie te houden over hun leven en kunnen blijven meedoen in de maatschappij.”

 

Training aanvragen

Wilt u ook met uw onderneming of vereniging een training ‘Goed omgaan met dementie’ volgen? Stuur dan een e-mail naar bathmendementievriendelijk@bathmen.nl

Bathmen Beter Best