Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dorpskerk Bathmen: Gebedsweek

BATHMEN – Van 18 tot en met 25 januari houden christenen wereldwijd een gebedsweek. De gebedsweek wordt georganiseerd door de Raad van Kerken en de Evangelische Alliantie. De Week van het gebed is bij uitstek een gelegenheid om als christenen van allerlei kerken en groepen elkaar te ontmoeten en samen te bidden. Ook de protestantse kerken van Bathmen en Okkenbroek en de Rooms Katholieke kerk van Lettele doen hier aan mee.

De eerste gezamenlijke bijeenkomst is aanstaande zondag om 10.00 uur in de Dorpskerk van Bathmen. Dan is er een viering rond een Bijbelverhaal over een ontmoeting van een joodse rabbi met een niet joodse vrouw. Twee mensen die elkaar niet zien zitten. Toch raken ze met elkaar in gesprek , wat voor beiden een bijzondere ervaring wordt. De vrouw voelt zich aan het einde van het gesprek door hem begrepen.  Maar ook de rabbi vindt herkenning bij haar. Vanaf nu zien ze beiden een gezicht voor zich als ze aan de andere kant  denken. De viering wordt muzikaal ondersteund door de Cantorij o.l.v. Theo Tobé.

In de gebedsweek wordt een aantal vespers gehouden  in de verschillende kerken. Dinsdag 20 januari in Okkenbroek, woensdag 21 januari in Lettele en zaterdag 24 januari is de afsluitende gebedsviering in Bathmen. De vespers beginnen om 19.00 uur. Alle kerken heten u van harte welkom!