Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dorpskerk Bathmen:

Ontroering op zondag…

BATHMEN – Komende zondag om 10.00 uur geen ‘gewone’ kerkdienst in de Dorpskerk van Bathmen. Maar wel een ontroerend programma voor kinderen en volwassenen.

Lija Hirsch, zangeres van het Jiddische lied, maakte een muziekverhaal over het levensverhaal van rebbe Elimelech, hoe hij opgroeide in het oude Polen, verliefd werd en heel erg wijs. Het verhaal is gebaseerd op Jiddische volksliederen uit de 19e eeuw. Warme en ontroerende muziek;  zang met de authentieke instrumenten viool en accordeon. Op een eenvoudige en directe manier wordt het joodse leven uit die tijd geschilderd met vrolijke liedjes, weemoedige liedjes, gekke liedjes zoals over elke dag aardappels eten waar je geen zin in hebt, liefdesliedjes en een joodse bruiloft! Er is veel interactie met de kinderen. En steeds weer ervaar je dat mensen van andere culturen en andere tijden toch altijd mensen zijn, in wie wij onze eigen gevoelens blijven herkennen.

Het programma trekt in heel Nederland veel publiek, we zijn blij dat Lija nu naar Bathmen komt! Welkom allemaal en neem je kinderen en kleinkinderen mee!