Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dorpsschool en Hovenschool winnen Bladbokaal 2016

dorpsschool-en-hovenschool

BATHMEN – Een kleine twee weken zijn duizenden leerlingen van 19 basisscholen in de gemeente Deventer druk geweest met het verzamelen van blad in de straten en op de stoepen in de omgeving van de school. Ze doen mee met de jaarlijkse bladverzamelwedstrijd van Bennie Bladman. Bladeren die niet worden opgeruimd zorgen voor veel rommel en soms zelfs gevaarlijke situatie in de wijk. Daarom is het fijn dat zoveel kinderen helpen met het opruimen ervan.

Op de finaledonderdag rond een uur of een ’s middags is het altijd spannend bij de Deventer Schoon Familie. Dan worden de laatste standen uit de bladkorven doorgegeven en kan er (op)geteld worden. Want de afgelopen dagen zijn bij heel veel scholen al verschillende keren de bladkorven geleegd door medewerkers van Het Groenbedrijf.

 

De winnaars van 2016: Dorpsschool en Hovenschool

Rond tien over één is het duidelijk: in het buitengebied (waar meer blad ligt) heeft, voor de tweede keer op rij de Dorpsschool gewonnen. In het binnengebied is het de Hovenschool die zich winnaar van de Bladbokaal 2016 mag noemen. Marlies de Boer, leerkracht van groep 8 is trots op de leerlingen. “Ze hebben echt elke dag blad verzameld in de buurt en de wijk. De korf is vaak leeggehaald, want hij zat zo weer vol. Ze vinden het superleuk om te doen!”

 

Vaantjes en bekers

De winnende scholen krijgen een prijs: dat hoort nu eenmaal zo. Maar Bennie Bladman is blij met alle leerlingen die hebben geholpen met het opruimen van de bladeren. Alle kinderen krijgen dan ook een vaantje, chocolademelk en iets lekkers. Want ook hier geldt: vele handen maken licht werk. Door de hulp van de scholen is Deventer weer een beetje schoner geworden!