Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Drie keer uitverkocht huis en 4 punten in unieke Eagles-week


Door Laurens Jan Stam.

DEVENTER – Na een unieke voetbalweek, met drie keer een vol stadion aan de Vetkampstraat, heeft Go Ahead Eagles zich nog nadrukkelijker op de landelijke voetbalkaart gezet. De Deventenaren wonnen in een legendarisch duel van Ajax, verloren nipt van PSV in de halve finale van de beker en pakten zaterdag een verdienstelijk punt tegen subtopper FC Utrecht: 1-1.

De week waarin heel Nederland de sfeer van de Adelaarshorst meermaals kon meebeleven op televisie werd afgelopen zaterdag afgesloten met het duel tegen FC Utrecht. Ook nu was het stadion zo goed als uitverkocht met bijna 10.000 toeschouwers. Zij zagen hoe beide teams in speciale blauw gele shirts het veld betraden om Oekraïne te steunen. Na dit mooie gebaar was het Utrecht dat uit de startblokken schoot met een knal van Maher net over de lat en een hachelijk moment bij GAE-doelman Noppert die tegen spits Sylla aanschoot in het eigen vijf meter gebied. Na een kwartier was het Utrecht-speler Maher die de paal raakte, in de rebound wist spits Henk Veerman, met twee verdedigers van Eagles op zijn nek, niet te scoren van dichtbij. Na dit moment liet Utrecht de teugels wat vieren en pakte de thuisploeg meer het initiatief. In de 33e minuut zorgde dit lichte overwicht voor de openingsgoal van Luuk Brouwers na een fraaie slalom in de zestien Utrecht. Wederom was het feest op de tribunes en werd de sfeer nog beter. Vlak voor rust kregen de gasten nog wel twee kansen, maar doelman Noppert was twee keer heel goed een sta-in-de-weg.
Na rust zakte de wedstrijd een beetje in en was het een vuurwerkbom uit het Utrecht uitvak die het hele stadion weer deed wakker schudden. Een belachelijke actie waarna de wedstrijd ook even werd stilgelegd door scheidsrechter Makkelie. Na dit incident leken beide ploegen toch een beetje van slag. Ondanks dat was er nog wel een levensgrote kans voor Lidberg die op de vuisten van de Utrechtse keeper schoot. Helaas voor Eagles beschikken de Utrechters over een uitstekende bank en was het invaller Mahi die met een paar goede acties op de linkerkant Utrecht weer in het zadel hielp. Een van die acties resulteerde in de gelijkmaker van Sylla die Noppert in twee keer wist te verschalken in de verre hoek. Hierna ontspon zich een leuke slotfase met kansen over en weer, maar gescoord werd er niet meer, ondanks een grote kans voor Botos namens GAE. Maar de rappe aanvaller kapte een keer te veel en zag zo zijn poging smoren. Dus werden de punten gedeeld en klom Eagles naar een mooie elfde plek op de ranglijst.

FOTO: GA-EAGLES.NL