Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dromen over liefde

Protestantse Gemeente Bathmen-Okkenbroek

BATHMEN-OKKENBROEK – In de Bijbel staat een heel mooi poëtisch stuk over de liefde. Over wat liefde uitwerkt en ook over wat liefde niet doet. Liefde is niet haatdragend, maar liefde vergeeft. Liefde is niet grof, maar liefde is fijngevoelig. Ik vind het heel bijzonder dat zo’n stuk, bijna 2000 jaar geleden geschreven, nog zo precies past bij onze tijd.Want wat zou de wereld er anders uitzien, als mensen meer zouden leven vanuit die liefde. En dat is niet soft, maar juist heel krachtig. Als je durft te leven vanuit de liefde, ben je kwetsbaar maar ook oersterk.

 

Wat zou de wereld er anders uit zien als mensen niet meer, koste wat het kost, hun gelijk willen halen, niet goedschiks dan maar kwaadschiks. Wat zou de wereld er anders uitzien als mensen durven toegeven dat ze een ander te kort hebben gedaan. Wat zou de wereld er anders uitzien als de mensen keuzes zouden durven maken die niet in de eerste plaats voor henzelf voordelig zijn, maar die voor anderen goed zijn. Wat zou de wereld er anders uitzien als mensen zouden vragen wat een ander wil, in plaats van alleen maar te bedenken wat zij zelf willen.

Is het naïef dat ik mij dit afvraag? Misschien wel. Maar het is wel een toekomstbeeld waar ik over droom, waar ik op hoop en waar ik aan wil bouwen. Het is een toekomstbeeld waar we in de kerk samen over dromen, over praten, op hopen en aan bouwen. Wilt u mee denken, meepraten, meebouwen? Dat kan altijd.

Op 12 november is er een dienst in Bathmen. Wel:Kom!