Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Dromen

Protestantse gemeente Bathmen/Okkenbroek

BATHMEN/OKKENBROEK – Advent is dromen, dat Jezus zal komen. Dromen van vrede voor mensen van heden. Dromen is heerlijk. Dromen van je toekomst als je verliefd bent. Dromen over een beter leven als je op de vlucht bent uit een land waar oorlog is. Dromen van een andere situatie dan waar je in zit als je werkeloos bent, of ziek of geldgebrek hebt.Christenen dromen van een toekomst waarin mensen in vrede samen wonen. In Jesaja wordt die toekomst al geschetst: De leeuw zal spelen met het lam en de slang zal naast een baby liggen. Geweren zullen omgesmeed worden tot ploegscharen. Er zal geen pijn meer zijn, geen verdriet….. Heerlijk!!!!

God heeft ons zo’n toekomst beloofd. En om ons daar aan te helpen herinneren en een voorproefje te geven stuurde Hij zijn zoon Jezus. In de tijd voor Kerst leven we toe naar dat moment. We weten dat de wereld nog ver verwijderd is van dat hemelse beeld. Afgelopen zondag is de eerste kaars aangestoken. Elke week gaat er meer licht schijnen in het donker. We mogen zelf al aan de gang met het fijner maken van de wereld. Kijk om je heen. Is er iemand alleen of ziek in je straat? Ga eens langs, doe een kaartje in de bus, wees een engel! Zo wordt een droom werkelijkheid.

Kom in de kerk meegenieten van de voorpret. Wel:Kom!