Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dromenvangers in de aanbieding bij Wereldwinkel Bathmen

dromenvangers-in-de-aanbieding

BATHMEN – Er bestaan verschillende verhalen en legendes over dromenvangers. Het begon allemaal bij het Indianenvolk de Ojibweg in Noord Amerika en de Aboriginals uit Australië.

De Ojibweg geloven dat het zelf maken en ophangen van een dromenvanger boven het bed nare dromen weert. Eeuwenlang al maken ouders dromenvangers om boven het bedje of draagwieg van hun kinderen te hangen. Men gaat ervan uit dat de hemel doorweekt is met dromen, goede dromen, maar ook slechte dromen. Tijdens de nacht worden de slechte dromen gevangen in het web en volgens de overlevering glijden ze er dan in de morgen af en drogen ze op in de ochtendzon. Goede dromen kunnen ongehinderd door de gaten in het web en daarmee de slapende mooie en gelukkige dromen bezorgen.

Het web van knoopjes in het midden staat voor een spinnenweb. De cirkel om het web staat voor de cirkel van het leven. De veren symboliseren adem en lucht, ze wapperen in de wind. Soms worden steentjes, schelpen of kralen worden aan de dromenvanger gehangen.

De dromenvangers uit de Wereldwinkel worden gemaakt in Indonesië. Gebruikte pvc leidingen van diverse diameters worden door producent Putri Duyung uit Bali tot ringen gesneden en vervolgens bekleed met verschillende kleuren garens, veren, schelpen en andere materialen. De vormen en kleuren gaan mee met de trends. Maar de gedachten achter de dromenvangers blijven tot de dag van vandaag hetzelfde.

Deze maand met 15 % korting bij de Wereldwinkel Bathmen, een leuk idee voor Sinterklaas of Kerst.