Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Druk bezochte zonnige boerderijdienst

Druk bezochte zonnige boerderijdienst

BATHMEN – Velen wisten op de zonovergoten zondagochtend de weg naar de boerderij van Jan-Hein en Sandra Nikkels te vinden voor de door de werkgroep Landbouw en Kerken georganiseerde Boerderijdienst. Op het grasveld voor het huis verzorgden dominee Trijnie Plattje en pastoraal werker Leo Geurts een inspirerende dienst.

Het collectedoel, kippen voor kleine boeren in Zimbabwe, is royaal ondersteund. Maar liefst 779,30 euro mag aan Oxfam Novib geschonken worden. De partnerorganisatie Fachig kan daarvan zo’n 45 groepen kleine boeren en boerinnen voorzien van bijvoorbeeld een toom van negen kippen en één haan en hen leren hoe de dieren te verzorgen. Door kippen te houden hebben de boeren, of eigenlijk vooral boerinnen, voedsel, inkomsten en organische mest. Als boerengroepen hun project succesvol hebben uitgevoerd, geven zij dezelfde hoeveelheid goederen en materialen door aan de volgende groep. Dit gaat net zolang door tot alle leden in een dorp of streek een eigen inkomen kunnen verdienen.

Na de dienst maakten veel kerkgangers gebruik van de mogelijkheid om het gastbedrijf te bekijken en te genieten van de kippen in de wei. Ook de uitleg over wat er allemaal bij komt kijken voor de eieren keurig gesorteerd in doosjes de weg vinden naar de consument was voor velen een ‘ei-opener’. De interessante geschiedenis van de Hof te Dorth boeide velen.

(Foto: Jan van Ark.)