Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Duidelijkheid geven en

wensen vastleggen

Informatieavond ‘Levenstestament’

BATHMEN – Hoe voorkomt u dat u door dementie of door een andere oorzaak tijdelijk of permanent niet in staat bent uw eigen belangen te behartigen of dat er dingen gebeuren die u niet had gewild? Een levenstestament kan hierbij de oplossing zijn.

De Wijkwinkel verzorgt in samenwerking met notariskantoor Smalbraak informatiebijeenkomsten over het levenstestament. De eerste twee bijeenkomsten zijn inmiddels geweest en waren informatief en boeiend.

Donderdagavond 17 september is de derde avond in Cultuurhuus Braakhekke in Bathmen, aanvang 19.30 uur. De laatste bijeenkomst is op donderdagmiddag 29 oktober in de wijk Borgele (Wijkcentrum de Schalm, 14.00- 16.00 uur).

 

Wat kan het levenstestament voor u betekenen?

Waar u in een ‘gewoon’ testament regelt wat er moet gebeuren na uw overlijden, regelt u in een levenstestament bijvoorbeeld een vertrouwenspersoon die de door u omschreven zakelijke en/of persoonlijke belangen en medische wensen behartigt. Indien gewenst kan uw vertrouwenspersoon namens u schenkingen doen, waardoor uw box 3-vermogen wordt verlaagd. Een levenstestament vormt een goed alternatief voor een procedure waarbij uw vermogen door de Kantonrechter onder bewind wordt gesteld. Bij een levenstestament houdt u zelf de regie over ‘wie, wat en hoe’.

 

Praktische informatie

Donderdag 17 september van19.30-21.30 uur. Cultuurhuus Braakhekke, Schoolstraat 6A Bathmen. Toegang gratis

Aanmelden: http://agenda.wijkwinkeldeventer.nl of tel. 0570-675700