Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Eagles behoudt zesde plek na enerverend duel tegen NEC

DEVENTER – Zondagmiddag heeft Go Ahead Eagles de punten gedeeld met directe concurrent NEC. Onder een heerlijk winterzonnetje werd er met 2-2 gelijkgespeeld, waarmee de zesde plek op de ranglijst behouden werd.

De ploeg van trainer Hake had al een paar thuiswedstrijden op rij verloren en begon ook tegen NEC matig. Al in de 12e minuut ging een opbouw vanuit de eigen zestien, normaal een sterk punt van de Deventenaren, helemaal mis. Aanvaller Hansen van NEC pikte de bal eenvoudig op en zag vervolgens zijn inzet via De Lange en een verdediger nog net van de lijn gehaald worden.

NEC bleef Eagles pijn doen en was de betere ploeg. Hele grote kansen creëerde het echter niet, maar het veldspel van de Nijmegenaren was beter. Toch leek het vlak voor rust tegen de verhouding in 1-0 te worden voor Eagles. Victor Edvardsen kopt een bal binnen na een vrije trap, maar in eerste instantie stond hij hierbij buitenspel en dus konden de ruim 9500 juichende supporters weer gaan zitten. Een minuut later konden ze echter weer gaan staan, dit keer uit teleurstelling en ontzetting. Want scheidsrechter Oostrom oordeelde wel heel zwaar toen NEC-aanvaller Sano na een voetballend duel ter aarde stortte. De strafschop werd benut door Matsson.

Na rust kwam er een ander Eagles uit de kleedkamer. Zoals wel vaker de laatste thuiswedstrijden gaf de ploeg meteen gas en ging het publiek er vol achter staan. De thuisploeg bestookte het doel van de irritant tijdrekkende Cillessen steeds vaker. Vooral Adekanye kreeg het steeds meer op de heupen en vermaakte het publiek met leuke dribbels. Uit een van die acties legde hij de bal panklaar op het hoofd van aanvoerder Kuipers die knap binnen knikte bij de tweede paal.

Na deze gelijkmaker werd volop de jacht ingezet op 3 punten en leek NEC klaar voor de slacht. Maar bij een van de vele aanvallen stond de zogenaamde restverdediging niet goed en kwam de val na een misverstand bij de twee mensen in het centrum zo vrij voor de voeten van invaller Chery van NEC. De rappe en geslepen aanvaller wist wel raad met dit buitenkansje en leek zo NEC, vlak voor tijd, toch de 3 punten te bezorgen.
Maar toen was daar altijd nog de rommelig fluitende Oostrom. Die legde de bal na een schouderduel tegen Breum wederom op de stip. Het leek een goedmakertje na de goedkope penalty in de eerste helft voor de gasten. Victor Edvardsen wist wel raad met dit cadeautje en zorgde zo voor een terecht 2-2 gelijkspel.