Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Eagles en Zwolle delen punten in tamme IJsselderby

 DEVENTER – De ene IJsselderby is de andere niet. Dat bleek zondag maar weer eens. Ten eerste doordat er geen supporters van PEC Zwolle waren, ze konden 200 kaarten krijgen in plaats van 400 en dat werd geweigerd. Dan was er nog het tijdstip, 12.15 uur, dan is het publiek er nog niet zo klaar voor als bij een avondwedstrijd of een duel om 14.30 uur. En er was het gemis van creativiteit bij de Deventenaren, vooral door de schorsing van Willumsson.

Het eerste opmerkelijke wapenfeit was zondag dan ook van de scheidsrechter. Deze legde het duel stil nadat er een plastic beker over de boarding werd gegooid. De dader moest worden opgespoord en hierna kon het duel verder. Een wedstrijd die leek te ontluiken toen Eagles een terechte strafschop kreeg, na een overtreding op Oliver Edvardsen. Helaas miste naamgenoot Victor het buitenkansje en bleef het 0-0. Hierna leek de wedstrijd in slaap te sussen, zowel op het veld als op de tribune. Zwolle stond goed en Eagles ontbeerde creatieve oplossingen om Zwolle uit elkaar te spelen. De bezoekers kregen zelfs grote kansen via Reijnders en scoorden een goal die nipt buitenspel bleek te zijn.

Na rust werd het publiek niet echt wakker geschud met beter spel. Wel door een gele kaart van Bram van Polen van Zwolle. De B-side liet zich meer horen en de spelers leken dat te voelen. Maar toen ging het helemaal mis in het centrum van de verdediging. Aanvoerder Bas Kuipers nam een bal verkeerd aan en botste en lanceerde zo aanvaller Thyu van Zwolle. Deze bleef ijskoud en rondde beheerst af, 0-1.

De roodgelen startten gelijk een offensief en kregen de grootste kans via Victor Edvardsen, maar hij schoot hard op het lichaam van de Zwolse doelman. En zo leek het voor de 9.469 supporters van Eagles op een sof uit te lopen. Maar toen was daar in de zesde minuut van de verlenging een moment van verstandsverbijstering van centrale verdediger Kersten. Hij sloeg de bal met de elleboog uit de zestien, deze ‘smash’ werd door de VAR terecht bestraft met een penalty. Dit keer mocht Mats Deijl achter de bal gaan staan en hij schoot de bal onberispelijk binnen. Een terecht gelijkspel in een vlakke IJsselderby. En daar was men in Deventer uiteindelijk wel tevreden mee.