Eagles vergeet zichzelf te belonen tegen b-keus van Feyenoord

DEVENTER – Afgelopen week speelde Go Ahead Eagles de laatste thuiswedstrijd van dit fraaie eerste seizoen terug in de eredivisie. Niemand minder dan Europees cupfighter Feyenoord kwam op bezoek in een volledig uitverkochte Adelaarshorst. De finalist van de conference league spaarde meerdere toppers in het treffen met de roodgelen, dus viel er wat te halen voor de mannen van Kees van Wonderen.

Na mooie woorden, net voor de aftrap, voor de vertrekkende Jacob Mulenga, startte Eagles sterk tegen een wat onwennig Feyenoord. Spits Lidberg schoot in de 5e minuut al van dichtbij net over en Cordoba bleek net te klein, na een mooie aanval over rechts, om de 1-0 binnen te knikken. Na 25 minuten leek de thuisploeg van elf meter te mogen aanleggen, nadat Lidberg naar de grond ging op rand zestien. Scheidsrechter Makkelie wees gedecideerd naar de stip, maar werd teruggefloten door zijn VAR-collega’s. Een terechte beslissing.

Feyenoord liet zelf bar weinig zien en na ruim half uur was er pas het eerst schot op het doel van Noppert. Het was de zwaar uit vorm zijnde Jahanbakhsh die twee keer op de lange Deventer doelman stuitte met ongevaarlijke schoten. Vlak voor rust kwam Lidberg net een teentje te kort bij een mooie strakke bal van rechts en dus werd er met 0-0 gerust. Na de thee nog meer onbekende nieuwelingen bij Feyenoord, dit leek nog meer kansen te bieden op punten voor Eagles. Maar Feyenoord was met Linssen wel gelijk gevaarlijk en hij tikte de bal subtiel op de lat. Vijf minuten later de mooiste aanval van de avond en die kwam van Go Ahead. Dat begon met een prachtige passeerbeweging van Brouwers op eigen helft en daarna leek het wel even gallery-play aan de Vetkampstraat. De tiki-taki aanval smoorde pas op de voeten van de Feyenoord-doelman, maar zorgde voor een hoop ‘ooooh’s en aaah’s’ op de volgepakte tribunes.
Twintig minuten voor tijd was er een grote kans voor Rommens, maar de Belg schoot net over. Waarna een minuut later de bal aan de andere kant wel tegen de touwen ging. De normaal zo betrouwbare captain Kuipers ging in de fout bij de opbouw en de attente Linssen wist wel raad met dit buitenkansje en verschalkte Noppert in de korte hoek. Zo verloor ‘Kowet’ dus onnodig van Feyenoord en mag het zondag bij Heerenveen het seizoen proberen af te sluiten met punten.