Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Eagles wint eenvoudig van Excelsior: 3-0

Foto: Ga-eagles.nl
Spelers met de jarige Jannie Kamphuis

 DEVENTER – Het was een wedstrijd vol vuurwerk, maar dat had niet eens zo zeer met het getoonde veldspel te maken. Het treffen tussen Go Ahead Eagles en Excelscior Rotterdam was namelijk, zeker het eerste half uur, een gezapige pot. Maar dankzij het jubilerende sfeerteam ADHD knalde het toch voluit de eerste helft.
Al voor de aftrap was er een prachtige vuurwerkshow van het sfeerteam dat 20 jaar bestaat. En er was een imposant spandoek dat de helft van het stadion bedekte. Kortom, iedereen was in de juiste stemming gebracht voor een wervelende avond. Maar helaas bleek dat tegen te vallen het eerste half uur. Het spel was tam en daardoor viel het op de tribunes ook stil. Degradatiekandidaat Excelsior had het alleen lastig met Bobby Adekanye, die het behoorlijk op zijn heupen had. Hierdoor waren er wel wat speldenprikken die de B-side toch weer aanspoorden tot enig rumoer. Dit bleek te werken toen 10 minuten later Willum Willumsson de 1-0 mocht laten aantekenen. Tot tweemaal toe werd een schot vanaf de zestien gekraakt, maar via een verdediger viel de bal voor de linker van de creatieve IJslander. De beste man van het veld schoot de bal uit een volley koel onder keeper Van Gassel door.

Na rust waren de Rotterdammers gelijk gevaarlijk, maar dat bleek hun enige wapenfeit. Hierna was het GAE dat de klok sloeg en, na eerst al een knal op de lat, was het nota bene centrale verdediger Gerrit Nauber die de 2-0 mocht maken. Dit na grabbelwerk van Van Gassel. Hierna was het vooral feest op de tribunes en het feestvarken heette Jannie Kamphuis. De iconische supporter en oer-vrijwilliger uit Hellendoorn werd 75 jaar en door duizenden toegezongen toen ze haar gebruikelijke run met haar eigen vlag maakte voor de B-side.

Voor haar verjaardag kreeg ze ook nog een prachtig doelpunt. De 3-0 was namelijk een heerlijke aanval die de Limburgse middenvelder Evert Linthorst knap met links afrondde in de verre hoek. Een ouderwets avondje Vetkampstraat werd nog completer en in de Adelaarshorst bleef het feestje na het laatste fluitsignaal nog even voortduren.