Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Echtpaar Vruggink 60 jaar getrouwd

BATHMEN – Burgemeester Ron König heeft donderdag 30 juni het echtpaar Janneke en Dick Vruggink Nn het Cultuurhuus gefeliciteerd met hun 60 jarig huwelijk.

Dick is geboren in 1934 in Deventer en Janneke heeft in 1935 het licht gezien in Beesterzwaag. Dick groeide op in Deventer en Janneke is naar het Drentse Norg verhuisd. Het stel heeft elkaar ontmoet tijdens een feest op de Westenbergkazerne in Schalkhaar. Dick vervulde hier zijn dienstplicht en Janneke was werkzaam in de verpleging op het Geertruiden ziekenhuis. Zoals destijds vaker gebeurde werden verpleegsters uitgenodigd op feesten op de kazerne. Van het één kwam het ander en ontstond de verkering. Deze heeft 4 jaar geduurd en op 28 juni 1962 zijn ze in de echt verbonden.

Het diamanten echtpaar heeft een lange tijd in Deventer in een flat gewoond en kocht uiteindelijk in 1969 hun huis aan de Beuginkstraat in Bathmen, waar ze nu nog wonen.
Dick heeft lange gewerkt bij Werkspoor in Amsterdam en Utrecht en later in Deventer bij van de Berg & Co. Het echtpaar heeft een zoon en twee dochters en zoals destijds gebruikelijk stopte Janneke met werken toen het eerste kind, de zoon, werd geboren.

Janneke heeft niet stil gezeten en heeft in het bestuur van de Vrouwen van Nu gezeten en heeft heel wat rollen vervuld als actrice bij het Openluchtspel en Plot. Dick heeft verschillende soorten vrijwilligerswerk gedaan en in verschillende besturen gezeten. Beiden zijn nog in goede gezondheid en rijden dan ook zelf nog met hun auto naar Maasland, Heemskerk en Duiven waar hun kinderen en acht kleinkinderen wonen. Janneke heeft nog een zus van 91 in Westerbork wonen en dit ritje wordt dan ook met regelmaat gemaakt.
In familiekring zullen ze te zijner tijd samen dit heugelijke feit nog gaan vieren.

FOTOGRAAF: OTTO WESTRA.