Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

‘Een brief met impact’

Protestantse Gemeente Bathmen-Okkenbroek

BATHMEN-OKKENBROEK – De tijd van brieven schrijven ligt al enkele jaren achter ons. We appen nu snelle berichtjes naar elkaar of sturen een wat uitgebreidere mail. Maar een persoonlijke brief komt nog zelden voor.Natuurlijk is de vorm van berichten, minder belangrijk dan de inhoud. Uiteindelijk draait het om de boodschap en of de bedoeling daarvan bij de geadresseerde overkomt.

Zo’n tweeduizend jaar geleden heeft één van de bekendste christenen, Paulus, een brief geschreven aan de gemeente van Korinthe. In het dertiende hoofdstuk daarvan staan verzen met een ontegenzeggelijke inhoud en een weergaloze impact. Het gaat over de liefde die nooit zal verdwijnen. Die het leven zinvol maakt en in moeilijke tijden de kracht geeft om vol te houden. ‘Als je geen liefde hebt voor anderen, dan is alles wat je doet zinloos’, zegt Paulus. Geloof, hoop en liefde: daar draait het volgens hem allemaal om. Maar het allerbelangrijkste is de liefde. Velen van u zullen deze woorden kennen.

Aanstaande zondag staan zij weer centraal op het leesrooster in onze kerken. Wie ze nog eens of opnieuw wil horen: Wees welkom.

En laten we hopen dat ze hun impact nooit zullen verliezen!