Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Een loods op weg naar een waardig en persoonlijk afscheid

BATHMEN – “Na verloop van tijd ben ik mijn werk als uitvaartbegeleidster gaan vergelijken met dat van een scheepsloods. En dan bedoel ik: iemand die grote schepen veilig via de juiste weg op de goede plek brengt. De kapitein weet wel waar hij wil aankomen, maar niet hoe hij daar het beste kan komen”, vertelt Henny Leemkuil.“Zo gaat het bij een overlijden ook: een familie weet -min of meer- hoe een afscheid eruit moet komen te zien of misschien hoe ze het juist niet willen hebben.

Door mijn contacten, de regels en de mogelijkheden te kennen, begeleid ik een familie naar dat passende afscheid. Door te luisteren en mee te bewegen ontstaat er een afscheid dat voor hen goed voelt en recht doet aan de overledene. Zo moet het zijn wat mij betreft, want het is hún afscheid van hún dierbare. Ik ben een brug tussen de overledene en de nabestaanden en zorg voor verbinding. Menige spreekwoordelijke beer op de weg, verdween als sneeuw voor de zon en zorgde voor rust. Dat gun ik iedereen die afscheid moet nemen.

Meer informatie kunt u vinden op www.hennyleemkuil-uitvaartbegeleiding.nl of u belt mij voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek: 0570-714818.”