‘Een Nieuw Geluid’, thema van benefietdiner voor restauratie orgel Dorpskerk

Ingeborg van Dokkum-Prins.

BATHMEN – Het diner op 8 maart in de Dorpskerk te Bathmen belooft heerlijk en gezellig te worden! En het loopt storm met de aanmeldingen! Dankzij Bathmense sponsoren en vele vrijwilligers zullen de gasten kunnen genieten van heerlijke gerechten en prachtige muziek.Een welkom met een feestelijk glas, daarna amuse, tussengerecht en hoofdgerecht. Tenslotte dessert en koffie met bonbons na. Het wordt genieten, een avond lang!

Natuurlijk bespeelt vaste organist Ingeborg van Dokkum het magnifiek gerestaureerde kerkorgel en Bathmense solisten laten zich muzikaal horen. Alles om de gasten een mooie avond te bieden en natuurlijk om alsnog een flink bedrag bijeen te brengen voor de orgelrestauratie. Die restauratie is al klaar en heel goed geslaagd! Maar… de rekening moet nog wel voldaan worden! Dus daarom gaan de acties door!

Het ziet er nu al naar uit dat het diner een succes zal worden. Dankzij de gasten, maar ook door de geweldige medewerking van onmisbare sponsors: Bielderman Catering, ’t Bockje Bathmen, Boode in Bathmen, Bronsvoord Woninginrichting, Emté/Jumbo Johan Mensink, Flora-Inn Bloemisten, Slagerij Linker en de actieve hulp van de werkgroep ‘Samen Eten’.

Er hebben zich al meer dan 70 gasten aangemeld. Er zijn maximaal 100 plaatsen beschikbaar, dus is er nu nog ruimte voor aanmeldingen.

Hebt u zich nog niet ingeschreven en wilt u culinair en muzikaal genieten en bovendien het restauratiefonds steunen, bel dan Ciska Soen (658064), Elsbeth Wubbe (541041) of Joop Blaauw (542670). Maar bel wel snel, want helaas: vol is vol.

De Stichting Vrienden van het Monument Dorpskerk nodigt u van harte uit! De Dorpskerk is in Bathmen een eeuwenoud en zo belangrijk monument, waarin dan het kerkorgel op zichzelf een belangrijke plaats inneemt dat het in stand houden van deze monumenten van groot belang is.

P.S.: In mei en juni staan Bathmen nog prachtige muzikale activiteiten te wachten. U kunt nog meer nieuws verwachten de komende tijd! (Foto: Dik van Dijk.)