Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Een nieuwe lente, een nieuw geluid! De eindstreep komt in zicht!

BATHMEN – De acties van de Stichting Vrienden van het Monument Dorpskerk Bathmen voor restauratie van het monumentale Holtgräve orgel zijn heel succesvol! Donaties van goede gevers, de schenking van de Boeldagcommissie, de wijn-en-sap actie in december en het benefietdiner in de Dorpskerk in maart brachten samen al meer dan € 9000,00 bijeen. Een prachtig resultaat, tot nu toe.“Maar we zijn er nog niet. De rekening voor de orgelrestauratie is daarmee nog niet gedekt. Het zou toch geweldig zijn als de komende activiteiten nog een flinke aanvulling opleveren? Tot meer dan € 10.000,00 of misschien wel rond € 12.500,00? Wat vindt u? Leggen we de lat te hoog? Wij denken van niet en gaan dus, zoals we eerder al aankondigden, door met onze acties. Dankzij nog eens twee prachtige muzikale evenementen, waarbij juist het historische Holtgräve orgel en bovendien muziekvereniging Orpheus centraal staan.

Vrijdagavond 10 mei: een benefiet concert in de Dorpskerk, welwillend aangeboden door organiste Ingeborg van Dokkum-Prins. Zij speelt op het inmiddels gerestaureerde orgel en ze zal Bathmen laten horen hoe prachtig het orgel nu klinkt. Diverse Bathmense instrumentale solisten zullen muzikaal hun welluidende bijdragen leveren.

Het belooft een indrukwekkend concert te worden. Het concert begint om 20.00 uur. We ontvangen u graag vanaf 19.30 uur met koffie/thee. De toegang is gratis, maar natuurlijk hopen we op uw vrijgevigheid en op een royale gift voor de instandhouding van het prachtige monumentale orgel!

Vrijdag 21 juni: de ‘grande finale’: opnieuw een benefiet gebeuren. Bathmens trots, fanfare Orpheus, steunt ook welwillend de actie voor de orgelrestauratie en zal daarom optreden in de Dorpskerk, samen met Bathmense gastsolisten. In deze prachtige ambiance zal hun repertoire klinken als een klok. We gaan ervan uit dat de vele bewonderaars die Orpheus in Bathmen en wijde omgeving kent, hiervoor de weg naar de Dorpskerk zullen weten te vinden. Entree gratis, maar royale giften zijn zeer welkom!

Wellicht zullen we aan het eind van deze midzomeravond het totaalresultaat van onze acties aan de aanwezigen bekend kunnen maken.  Wat zal het worden? Het is aan u!

We zijn er bijna, het eind van onze acties voor het kerkorgel is in zicht!

We nodigen u van harte uit op 10 mei en op 21 juni er in de Dorpskerk bij te zijn!”

(Foto: Harry ter Horst.)