Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

‘Een onbekende vriend’ BBKK Lezing door Michel Krielaars

Zondag 15 maart 2020, 14.00 uur

BATHMEN – Ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van de Russische Bibliotheek van uitgeverij Van Oorschot, stelde Michel Krielaars in 2018 een bloemlezing samen, getiteld ‘Een onbekende vriend’, met door hem geschreven inleidingen op de werken van de grote Russische schrijvers van de 19de en begin 20ste eeuw.Ieder fragment van zijn bloemlezing begint met de biografie van de desbetreffende auteur. Zo komen alle groten uit de Russische literatuur voorbij: van Poesjkin tot Tolstoj, Dostojevski, Toergenjev, Boenin, Babel en Achmatova.

Michel Krielaars vertelt over zijn favorieten. Hij wordt daarbij begeleid door een pianiste en een mezzosopraan, die Russische liederen ten gehore brengen, van Tsjaikovski tot Boelat Okoedjava.

Een beter inkijkje in de Russische geschiedenis en literatuur bestaat bijna niet. Want om Rusland te kunnen begrijpen, moet je zijn grote schrijvers lezen.

Michel Krielaars is oud-Ruslandcorrespondent van NRC-Handelsblad en schrijver van de bestseller ‘Het brilletje van Tsjechov’.

Cultuurhuus Braakhekke Bathmen, aanvang 14.00 uur.

Entree € 7,00 p.p. BBKK-leden gratis.