Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Een zeer geslaagde Koningsdag 2018!

BATHMEN – De Stichting Oranjecommissie Bathmen kijkt terug op een zeer geslaagde Koningsavond en Koningsdag 2018!De activiteiten begonnen met een goed bezochte ‘Film op De Brink’ met de film ‘American Made’. De bezoekers genoten van deze film vol spanning met geregeld een lachsalvo.

De ochtend van Koningsdag begon, in tegenstelling tot voorgaande jaren, met het uitdelen van de bloemen aan alle aanwezige kinderen. Daarna volgde alle aanwezigen Orpheus in optocht richting ’t Dijkhuis waar zich ook al velen hadden verzameld.

In aanwezigheid van burgemeester Heidema werd hier uit volle borst gezongen en gedanst. Maar ook werden de vier Battummers die tijdens de lintjesregen werden gedecoreerd nogmaals in het zonnetje gezet. Dit jaar kregen Gerlien Stegink, Ans Hoeve, Theo Esmeijer en Ep Haarman een Koninklijke onderscheiding.

Een bijzonder moment was het Wilhelmus, waarbij zelfs de aanwezige bewoners van ’t Dijkhuis, die dit konden, gingen staan.

Na de aubade hebben de kinderen in groten getale deelgenomen aan de diverse activiteiten. Ook de kleedjesmarkt werd goed bezocht door kopers en verkopers.

De brandweer Bathmen sloot de middag af met een prachtige demonstratie. Hierin lieten zij zien hoe zij gewonden bevrijden uit een auto en hoe zij een brandende auto blussen.

 

We hebben een winnaar!

Tijdens de aubade is er een foto genomen. Sta jij in de cirkel op deze foto? Dan mag jij pannenkoeken gaan eten bij ’t Pannekoekhuis in Lettele! Neem contact op via info@oranjecommissiebathmen.nl

 

Uitslag vogelschieten

Uiteraard vond traditiegetrouw ook dit jaar het vogelschieten plaats.

Linkervleugel: Garmen Goossen; rechtervleugel: Johan Schutte; kop: Bennie Boswinkel; staart: Thuis Oosterwegel en Schutterskoning: Gerrit Meijerink.

 

Uitslag klootschieten

Dames: 1. Janny Schiphorst, 125 worpen en 37 meter; 2. Dorothe Nijman, 125 worpen en 15 meter; 3. Atie Lammers, 126 worpen en 20 meter.

Heren: 1. Wito Denneboom, 73 worpen en 75 meter; 2. Gerrit Holmer, 74 worpen en 25 meter; 3. Wim Holmer, 79 worden en 1 meter.

Gemengd: 1. Truus Top, 88 worpen en 50 meter; 2. Henk Lubben, 91 worpen en 40 meter; 3.

Esdoornerf I, 91 worpen en 40 meter.