Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Eens anders eten op Oudejaars-

avond met ‘Bathmen telt Af!’

Wendela Aspeslagh is al aan het warmlopen voor het ‘running diner’.(Foto: Otto Westra.)

BATHMEN – De laatste maaltijd van 2017 aan een steeds andere tafel en in een steeds wisselend gezelschap. Dat is de formule van het ‘running diner’ van ‘Bathmen telt Af!’. Gezelligheid, afwisseling en eens wat anders, dat is de formule van een uniek concept dat in een dorp als Bathmen tot een succes kan leiden. Het idee is van Wendela Aspeslagh, een aanwinst voor Bathmen.Deze oudejaarsavond kan de gezelligste van het jaar worden als je meedoet aan het Running Diner van ‘Bathmen telt Af!’. Samen eten is altijd al een gezellige bezigheid, maar via de formule van het running diner kan dit uitgroeien tot iets unieks. Iedere Bathmenaar, mits ouder dan 15 jaar, kan deelnemen. Je kunt je alleen inschrijven, maar je kunt ook iemand meenemen. De opzet is dat je in een steeds wisselend gezelschap en steeds op een andere plek een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht krijgt. De groepsgrootte is per eetlocatie zes personen. Willekeurig worden zes Bathmenaren ingedeeld op één eetlocatie en eten daar een voorgerecht, vervolgens valt de groep uiteen en ieder gaat naar een andere locatie waar opnieuw een groep van zes personen bij elkaar komt; hier eet men het hoofdgerecht en daarna herhaalt zich de formule voor het nagerecht. Kortom je zit drie keer op een ander adres en op elke locatie met een steeds wisselende groep van zes personen bij elkaar. Wil je dat steeds één persoon bij je blijft, dan kun je dat aangeven en wordt dat geregeld. Meer dan één persoon kan niet en kinderen kunnen niet deelnemen, omdat er veel gewisseld moet worden.

Voorwaarde is wel dat jezelf voor één gerecht (of voorgerecht, of hoofdgerecht of nagerecht) zorg draagt op jouw locatie. Je moet dus zelf ook één keer voor zes personen dekken en naar eigen keuze iets klaarmaken. Hierdoor zijn de inschrijfkosten vrij laag. Voor slechts € 7,50 kun je deelnemen en je krijgt dan ook nog eens twee consumptiemunten gratis voor het grote jaarwisselingfeest op de Brink. Hier wordt met alle Running Diner-gangers het gebeuren om twaalf uur centraal afgesloten. De bijeenkomst begint om half zes op een grote gezamenlijke centrale plek in het dorp, waar alle deelnemers bij elkaar komen. Het spreekt voor zich dat je enige lokale kennis van Bathmen moet hebben, want je hebt 15 minuten om van eetplek naar eetplek te reizen. Vervoer per, fiets, scooter of auto is gewenst, want als je bij het voorgerecht ingedeeld wordt op de Poll-laan en voor het hoofdgerecht in de Wilhelminalaan, red je dat lopend niet in een kwartier. Of je moet het al ‘runnend’ doen, maar zo letterlijk hoeven we het ‘running diner’ gelukkig ook weer niet te nemen.

Wendela Aspeslagh woont sinds twee jaar in de Posthoorn in het centrum van Bathmen. Met voorouders in het Bourgondische Vlaanderen heeft zorg en gezelligheid bij de maaltijd altijd al haar aandacht gehad. Ze vindt wonen in Bathmen erg leuk, omdat “als je hier wat wilt alles voor je open staat.” Ze begon als vrijwilliger bij het Cultuurhuus, is coördinator bij de Kunstmarkt, budgetcoach bij Carinova en betrokken bij het Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking. Kortom een vrijwilligster met hart voor Bathmen en voor de maatschappij. De werkgroep ‘Battums Oudejaarsavond running Diner (BORD)’ wordt door haar gevormd samen met Nel Rosenboom, Evert van de Weg en Joop Blaauw. Inschrijfformulieren kan men downloaden van de site www.bathmenteltaf.nl of afhalen bij het Cultuurhuus of bij de Bathmense winkeliers. Inleveren van het formulier kan in Cultuurhuus Braakhekke.

De hoofdsponsor van Bathmen telt af is Emté Mensink, sponsoren zijn: de Bathmense Krant, Brilman hoogwerkers, Gamma, Hollandia fietsen, Warsteiner, St. Bathmen Promotie en Smalbraak Notarissen.