Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Eerste ‘blik op een duurzame Noorderenk’ uitgereikt

BATHMEN – Op 31 mei was wethouder Carlo Verhaar (wethouder van onder andere milieu en duurzaamheid) naar de Noorderenk getogen om het eerste Noaber-Energie blikje te overhandigen aan mede-organisator en bewoner van de Noorderenk, Rob van Dongen.


Het initiatief van deze ludieke blikjesactie is uit de koker gekomen van een aantal enthousiaste mensen. Namens de gemeente Deventer waren dat Pamela van den Berg en Joop Hofman. Daarnaast een tweetal bewoners van de Noorderenk: Birgit Hanzen en Rob van Dongen. Noaber-Energie was bij dit goede initiatief nauw betrokken. Verder waren een aantal leden van Noaber-Energie aanwezig, alsmede de beide energiecoaches.
Karel Horn (voorzitter Noaber-Energie algemeen) en Carlo Verhaar spraken over een uitstekende samenwerking van gemeente Deventer en Noaber-Energie. Tevenswerd door hen beiden het belang benoemd van verduurzaming van woningen in wijken zoals de Noorderenk, maar ook het doel om in de toekomst de visie van het dorpsplatform te behalen: Bathmen wil in 2030 klimaatneutraal zijn.
Vanaf het huis van Rob van Dongen werd een kleine wandeling gemaakt naar de nabijgelegen  speeltuin om de overhandiging, geheel coronaproof, te laten plaatsvinden.
In een gezellige en ongedwongen sfeer werd de hoop uitgesproken dat deze actie een succes gaat worden. Daar kunnen de bewoners van de Noorderenk natuurlijk zelf een belangrijke bijdrage aan leveren. “Het zou geweldig zijn als deze actie een succes gaat worden!”, aldus een woordvoerder van Noaber Energie.