Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Eerste editie Bathmense Roefeldag

BATHMEN – Op vrijdag 26 mei 2023 wordt de eerste Roefeldag in Bathmen voor de kinderen van groep 7 en 8 van de Looschool, De Dorpsschool en de Rythmeen gehouden. Een Roefeldag is een dag waarop kinderen van de basisschool bij bedrijven, verenigingen, instellingen of winkels een kijkje achter de schermen nemen.

Roefelen is een van oorsprong Vlaams woord dat ‘snuffelen’ of ‘ontdekken’ betekent. Vaak mogen de kinderen tijdens de Roefeldag mee helpen en spelen ze de rol van een werknemer in een bedrijf. Voor de ondernemer is het een goede gelegenheid om aan kinderen te laten zien welke activiteiten er worden uitgeoefend in het bedrijf, voor de kinderen is het de kans om een kijkje in de keuken te nemen bij bedrijven in werking.
Er zijn 19 enthousiaste bedrijven in Bathmen en Loo die zich hebben aangemeld voor de eerste Roefeldag. Na een presentatie over deze bedrijven, konden de kinderen kiezen in welke sector zij deze ochtend wilden roefelen. Op vrijdag 26 mei is het zover, dan gaan deze 120 kinderen de werkvloer betreden en maken kennis met de bedrijven en de werkzaamheden in het bedrijf. Ook steken zij natuurlijk zelf de handen uit de mouwen. In de middag is het tijd voor het uitwisselen van ervaringen met klasgenoten.
De organisatie denkt dat dit een heel bijzondere en leerzame dag gaat worden voor alle betrokkenen.