Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Eerste vuurdoop voor de Bathmense Maestro’s

V.l.n.r. Tjarco Ettema, Henk van Gorssel, Berjan Morsink, Wim Scholthof, Marlies ter Horst en Karel van den Berge.

V.l.n.r. Tjarco Ettema, Henk van Gorssel, Berjan Morsink, Wim Scholthof, Marlies ter Horst en Karel van den Berge.

BATHMEN – Vorige week dinsdag was de eerste vuurdoop voor de Bathmense Maestro’s een feit. Wim Scholthof, Marlies ter Horst, Tjarco Ettema en Henk van Gorssel klommen op de bok van het fanfareorkest van Orpheus voor de eerste repetitie en het ontdekken van het dirigeervak.

Dat het nog niet zo eenvoudig was, werd al snel duidelijk, maar met een beetje ondersteuning van dirigent Berjan Morsink lukte het alle vier de Maestro’s toch om samen te beginnen en ongeveer tegelijk te eindigen. Aan elke maestro werd na de laatste afgeslagen noot (ieder op een geheel eigen wijze) gevraagd hoe het ging. De meeste antwoorden waren, na enige twijfeling: Te langzaam? Te snel? De maestro’s in de dop kregen in ieder geval allemaal de lachers op hun hand.

Afgelopen zaterdag werd er door Berjan Morsink en Karel van den Berge een heuse spoedcursus dirigeren gegeven aan de kandidaten om bij de volgende repetitie beter voor de dag te kunnen komen. En het mag gezegd worden dat een ieder het goed oppakt!

Er zijn van alle repetities opnames gemaakt zodat het publiek op 11 juni ook even mee kan kijken hoe het de Maestro’s is vergaan; maar zeker is, dat het hilarisch wordt!

Heeft u uw kaarten voor dit unieke concert al besteld? Wees er snel bij want de verkoop van de slechts 240 kaarten loopt voorspoedig. De kaarten zijn verkrijgbaar bij het infopunt in Cultuurhuus Braakhekke of online via www.cultuurhuusbraakhekke.nl De kaarten zijn in de voorverkoop € 10,- per stuk.

 

ONDERSCHRIFT FOTO: