Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Eindelijk weer een Schipbeeksurvivalrun

Organisatie zoekt nog vrijwilligers!

BATHMEN – Alles was in kannen en kruiken, de eerste hindernissen waren al gebouwd, de sportieve neuzen stonden de goede kant op en niets leek de 28e Schipbeeksurvivalrun in 2020 in de weg te staan. Tot Corona de wereld op zijn kop zette en veel evenementen, waaronder de Schipbeeksurvivalrun, niet door gingen. Vervelend maar begrijpelijk, het was niet anders.

Het leven gaat door en het bestuur van de Schipbeeksurvivalrun, bestaande uit Liesbeth Franz, Gerrit-Jan Vels, Zeeger van der Koppel, Marcel Katerberg, waarbij laatste onlangs vervangen is door Dennis Diekerhof, is achter de schermen doorgegaan met de organisatie van de Schipbeeksurvivalrun die op zondag 2 april gehouden wordt op, rond en zeker ook in de Schipbeek van Bathmen.
Maar liefst 1329 deelnemers uit binnenland, maar ook steeds vaker uit het buitenland, zullen hun weg vinden naar Bathmen om deel te nemen aan hun strijd tegen de natuur en de elementen. Deelnemers krijgen een gevarieerd parcours aangeboden. Voor de topatleten is er de Lange Survivalrun (LSR) een 20 km lang parcours met ruim 70 zware hindernissen, tot de 6,5 km korte survivalrun voor jeugd en minder getrainde sporters die kennis willen maken met de survivalsport en alles wat er tussen in zit. Alleen voor de 6,5 km kan jeugd zich nog inschrijven, verder is alles inmiddels al vol, waar uit blijkt dat de Schipbeeksurvivalrun erg populair en bekend is.
Vanaf 4 maart zullen wandelaars in het buitengebied de natuur weer zien veranderen. Balken die tussen bomen hangen met touwen er aan, af en toe wat lint, bouwploegen die ergens in een bosje bezig zijn met hindernissen.
Op enkele plekken wordt afgeweken van het oude vertrouwde parcours en wordt na overleg met de grondeigenaren vanaf het bruggetje over de Oude Schipbeek links van de Schipbeek naar de Menopsweg gelopen om via het landgoed weer met een apenhang de Oude Schipbeek over te steken naar de Oerbosdijk. Dit stuk zal echter alleen voor sporters en niet voor toeschouwers toegankelijk zijn. Ook bij de Slagmansdijk is een nieuw stuk parcours waarbij rond de boerderij van Kleinentraast gelopen zal worden.
Start en finish met de zware eindhindernis zullen zoals gebruikelijk weer op de Brink in Bathmen zijn voor Boode waar de deelnemers ook hun shirts kunnen halen. Tassenopslag is er in de sporthal naast de basisschool en op de Brink fungeren tenten als kleedruimte. Na afloop is er voor deelnemers een groot warm bad om bij te komen en na te praten. Hopelijk zijn de weergoden de run weer zoals gebruikelijk goed gezind.
Heel veel is al geregeld, het enthousiasme van de organisatie, bouwploegen, sponsoren, landeigenaren is groot en veel vrijwilligers hebben zich gemeld maar toch doet de organisatie nog een beroep voor nog meer vrijwilligers om post te staan op deze dag. U krijgt instructie, een lunchpakket en na afloop een warme maaltijd aangeboden bij Boode. Hopelijk kunt u zondag 2 april een dag of zelfs dagdeel op te offeren om ruim 1300 atleten en vele duizenden toeschouwers een prachtige dag te bezorgen en daar mee Bathmen op de kaart te zetten.
U kunt zich als vrijwilliger opgeven op Vrijwilliger@schipbeeksurvival.nl

De organisatie nodigt de burgers uit Bathmen e/o uit om te komen genieten van dit prachtig sportevenement, waarbij de sporter en zijn/haar zware strijd tegen het water en de vele hindernissen centraal staat.