Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

En de winnaar is?

BATHMEN-DEVENTER – Wie de winnaar van de 11e editie van de Brink tot Brinkloop wordt, weten we natuurlijk niet van te voren, maar dat het dit jaar spannend gaat worden is zeker. Op 31 december gaat iedereen strijden om die felbegeerde eerste plaats. Wordt er weer een baanrecord gebroken? Welk bedrijventeam gaat er met de winst vandoor en minstens zo belangrijk: hoeveel geld wordt er dit jaar opgehaald voor het goede doel de stichting Kinderen voor Uganda?

Want elk jaar worden er records gebroken. Elk jaar wordt er meer opgehaald voor de stichting Kinderen voor Uganda. Ook bij de mannelijke lopers valt op dat er elk jaar sneller gelopen wordt. In het eerste jaar liep Seran Nijkamp de 10 kilometer in 34:37, terwijl Tim Bolink – die de Brink tot Brinkloop maar liefst drie keer op zijn naam schreef – de laatste editie meer dan 3 minuten sneller liep en exact 31 minuten klokte.

 

Snelste tijd ooit

Tim Bolink over zijn record: “De Brink tot Brinkloop is een mooie training voor mij om volgende maand met het NK 10 kilometer mee te doen. Ik hoop daar dit jaar in de top 20 te kunnen eindigen en ooit een medaille te pakken. Ik baal dat het niet onder de 30 minuten is gelukt vandaag, maar 31.00 is wel mijn snelste tijd ooit.”

Tim kwam tijdens het NK als 14e Nederlander over de streep in een tijd van 30.45, eindelijk onder de 31 minuten. Wie weet kan hij dit jaar tijdens de Brink tot Brinkloop nog sneller gaan. We weten het de 31e december.

 

Ik mocht niet hardlopen van mijn trainer

Bij de vrouwen was Patty den Ouden vorig jaar de snelste in een tijd van 38.39. Bijzonder hieraan was zo zei Patty: “Ik mocht meedoen van mijn trainer, maar dan moest ik me dus inhouden. Ik kon sneller. Dus ik ben wel blij, maar het had sneller gekund. Ik mag sinds september weer trainen en ik ben weer in opbouw.”

Wie weet wat voor tijd zij dit jaar kan lopen. Het baanrecord bij de dames dateert uit 2014 en is in handen van Tirza van der Wolf. Maar het kan natuurlijk ook maar zo zijn dat een andere vrouw er met de winst en het baanrecord vandoor gaat. Op de laatste dag van het jaar weten we het zeker.

Wat ook een eervolle vermelding waard is, zijn de lopers van het eerste uur, die elk jaar hebben meegelopen en dit jaar voor de elfde keer meedoen. Daar neemt de organisatie graag even de pet voor af:

– Harry Hulman, snelste tijd 44.22 (2008).

– Marco Withagen, snelste tijd 46.18 (2012).

– Bert Frieling, snelste tijd 47.43 (2011).

 

Meedoen is een verslaving

Marco Withagen over zijn deelnames: “De Brink tot Brinkloop is extra leuk omdat hij valt in een periode waarin er weinig wedstrijden zijn en dus is dit een mooi richtpunt om weer eens wat te gaan doen. Het gaf me een extra reden om weer te gaan trainen. En als je dan elk jaar blijft meedoen, wordt het ook min of meer een verslaving. Niet meedoen is dan alleen een optie als je heel zwaar geblesseerd bent.”

“Ik ben niet de snelste loper, ik ben een middenmoter. Soms doe ik wel extra mijn best om er een toptijd uit te persen, maar dat zijn wel uitschieters. Ik probeer wel elk jaar onder de 50 minuten uit te komen. Ook dit jaar probeer ik dat en een tijd van 48 of 49 minuten zou voor mij een heel mooie tijd zijn.”

De organisatie wenst alle deelnemers aan de 11e editie van de Brink tot Brinkloop veel succes en men hoopt dat er dit jaar ook records gebroken gaan worden! In ieder geval wil men er graag een groot feest van maken. Wil je ook meelopen? Schrijf je dan in op www.brinktotbrinkloop.nl