Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Er komt weer een Roefeldag in Bathmen

Bathmen – Na een succesvolle eerste editie in 2023, is het vrijdag 17 mei 2024 weer tijd voor de Roefeldag in Bathmen. De Roefeldag is bedoeld voor de kinderen van groep 7 en 8 van de Looschool, De Dorpsschool en de Rythmeen.

Een Roefeldag is een dag waarop kinderen van de basisschool bij bedrijven, verenigingen, instellingen of winkels een kijkje achter de schermen nemen. Roefelen is een van oorsprong Vlaams woord dat ‘snuffelen’ of ‘ontdekken’ betekent. Vaak mogen de kinderen tijdens de Roefeldag mee helpen en spelen ze de rol van een werknemer in een bedrijf. Voor de ondernemer is het een goede gelegenheid om aan kinderen te laten zien welke activiteiten er worden uitgeoefend in het bedrijf, voor de kinderen is het de kans om een kijkje in de keuken te nemen bij bedrijven in werking.
Er zijn 17 enthousiaste bedrijven in Bathmen en Loo die zich hebben aangemeld voor deze Roefeldag, hiervan hebben 15 bedrijven ook meegedaan in de editie van 2023. Op vrijdag 17 mei gaan er 102 kinderen de werkvloer betreden en maken kennis met de bedrijven en de werkzaamheden in het bedrijf. Ook steken zij natuurlijk zelf de handen uit de mouwen. In de middag is het tijd voor het uitwisselen van ervaringen met klasgenoten.

De bedrijven die meedoen zijn te herkennen aan de poster van de Roefeldag 2024.
“Wij denken dat het wederom een bijzondere en leerzame dag gaat worden voor alle betrokkenen”, aldus een woordvoerster van de organiserende scholen.