Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Ernst Marsman zet Veldwachter Bouw & Advies voort

BATHMEN/COLMSCHATE – Op 1 juli j.l. was de overname van Herman Veldwachter Bouw en Advies door Ernst Marsman officieel een feit. In dit van oudsher als goed en betrouwbaar bekend staande bedrijf zullen in de beleidsvoering geen veranderingen plaatsvinden, er zal alleen een kleine wijziging in de naam en het logo worden aangebracht. Onder de naam ‘Veldwachter Bouw & Advies’ zullen de activiteiten op de uit het verleden bekende en kenmerkende wijze worden voortgezet.


Al meer dan een eeuw is de familie Veldwachter in Colmschate en omgeving actief en toonaangevend op bouwgebied. Herman trad in de voetsporen van zijn voorvaderen, nam het bedrijf op de Snipperling over. In 2005 starten Herman en Géke het bedrijf Herman Veldwachter Bouw en Advies. Eerst met hun werkplaats in een schuur en vanaf 2009 op de huidige locatie, de Smeenkhof 11 in Colmschate.


Er werd een grote en tevreden klantenkring opgebouwd. Naast verbouw en enige nieuwbouw is het bedrijf met name bekend geworden in specialistische restauraties en renovaties van monumentale panden in de particuliere en zakelijke sector. Maar ook de agrarische sector weet ons te vinden voor een stal of renovatie van een boerderij.
Vorig jaar bleek dat Herman ongeneselijk ziek was en in deze moeilijke periode gaf hij duidelijk aan dat hem er alles aan gelegen was, dat zijn zorgvuldig opgebouwde bedrijf zou worden voortgezet. De zoektocht naar een opvolger kwam hierdoor in een stroomversnelling en de naam Ernst Marsman kwam in beeld. Ernst had in het verleden zijn leerschool gehad bij Bouwbedrijf Veldwachter. Herman had jarenlang op verschillende fronten tot volle tevredenheid met Ernst Marsman samengewerkt. Hieruit bleek Ernst een man met dezelfde inzichten en dezelfde prettige omgang met klanten. Kortom een waardig opvolger van Herman Veldwachter.
Ernst Marsman had op zijn beurt de afgelopen jaren met veel succes een eigen klussenbedrijf opgezet en hiermee tot volle tevredenheid ook veel voor Herman Veldwachter Bouw en Advies gewerkt. Ernst werkt zijn hele leven al in de bouw en heeft zich ontwikkeld tot een volwaardig en deskundig vakman. Zo heeft hij door de ziekte van Herman al vanaf 1 januari de honneurs van Herman Veldwachter Bouw en Advies waargenomen. Door een goede en kwalitatieve afhandelingen van de projecten kon de bedrijfsvoering geruisloos worden voortgezet. Dit uiteraard tot grote vreugd van Herman en Géke.

Op dit moment staat Ernst Marsman derhalve nu ook formeel aan het roer van Veldwachter Bouw en Advies, gevestigd op Smeenkhof 11 in Colmschate, waar de werkplaats binnenkort met een extra verdieping wordt uitgebreid. Op deze locatie worden veel kozijnen op maat gemaakt en kunnen prefab allerlei objecten in opdracht worden geproduceerd. Daarnaast maakt een eigen werkplaats ad hoc werk mogelijk. Zo worden op dit moment bijvoorbeeld 800 ramen uit een monumentaal pand gerenoveerd om voorzien te worden van dubbel glas.

Boven de werkplaats is het kantoor ingericht waar naast Ernst ook Géke Veldwachter haar werkplek heeft, want zij blijft op de haar bekende en vertrouwde wijze aan het bedrijf verbonden. Haar ervaring heeft een grote toegevoegde waarde voor het bedrijf en voor Géke zelf is het heel prettig om tóch bij het bedrijf betrokken te blijven.
Net als in het verleden werkt Veldwachter Bouw en Advies met een team deskundige werknemers waarop ze kunnen vertrouwen. Dat is voor Ernst en Géke een prettige gedachte, zeker wanneer men de lange lijst met opdrachten bekijkt die de komende tijd uitgevoerd moeten worden!
Kortom: Veldwachter bouw en advies bouwt verder met respect voor het verleden.