Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Eventing in Bathmen:

28 t/m 30 oktober

????????????????????????????????????

BATHMEN – In het weekend van 28 – 30 oktober staat Bathmen in het teken van het eventing evenement van Rijvereniging Bathmen. Voor paarden in de klassen M en Z is de wedstrijd in Bathmen het Nationaal Kampioenschap (NK).

“Doordat het NK voor de paarden M en Z eind juni door slechte weersomstandigheden in Leidschendam/Vlietland is afgelast, hebben wij bij de KNHS aangegeven dit kampioenschap wel te willen organiseren”, vertelt organisator en crossbouwer Wim Denneboom van Rijvereniging Bathmen. “Dit is door de KNHS gehonoreerd. Daardoor verwachten we zowel voor de deelnemers als voor het publiek een extra aantrekkelijke wedstrijd.”

Het Bathmense eventing evenement kent een jarenlange traditie en staat landelijk goed aangeschreven. Vooral vanwege de professionele organisatie en het aantrekkelijke wedstrijdparcours.

Bij eventing (ook wel SGW ofwel samengestelde wedstrijd genoemd) rijden de deelnemers een dressuurproef, een springparcours en een cross country (de ‘cross’). De resultaten van deze onderdelen bepalen samen de uiteindelijke score in de wedstrijd. De cross is het meest avontuurlijke onderdeel van deze veelzijdige discipline. De cross in Bathmen gaat door weilanden, over akkers en door het Traasterbos. Dit maakt de cross voor publiek erg aantrekkelijk. De deelnemers moeten tijdens de cross verschillende soorten hindernissen overwinnen. Dit jaar heeft crossbouwer Denneboom een nieuwe crossroute met veel nieuwe hindernissen gemaakt.

 

Dressuur op vrijdag

Op vrijdag 28 oktober begint het Bathmense eventing evenement met de dressuur paarden M.

Op zaterdag 29 oktober gaat het verder met de dressuur en springen voor de Paarden M en Z.

 

De cross

De cross begint zaterdag 29 oktober om 10.00 uur met de klasse paarden L in een open wedstrijd. Daarna volgt het NK paarden M en Z.

Op zondag is er een open wedstrijd voor de paarden B en pony’s B en L.

De cross zal dan ook ca. 10.00 uur beginnen.

Beide dagen is het einde van de wedstrijd om ongeveer 16.00 uur.